پنجمین مجمع شهرداران آسیایی شروع شد ، پیشنهاد شهردار تهران

به گزارش جملات زیبا، به گزارش خبرنگاران، مراسم افتتاحیه پنجمین نشست هیات اجرایی مجمع شهرداران آسیایی امروز در تهران برگزار گردید. در این مراسم محمدباقر قالیباف شهردار تهران و تعدادی از شهرداران شهرهای آسیایی حضور دارند.

پنجمین مجمع شهرداران آسیایی شروع شد ، پیشنهاد شهردار تهران

برای دیدن زیباترین جزیره اندونزی با تور ارزان به بالی همراه شوید و شگفتی های جزیره آتشفشانی بالی اندونزی را از نزدیک شاهد باشد.

محمد باقر قالیباف در این مراسم با بیان این که عمیقا بر این باورم که مطلعی و مشارکت مردم، ستون های اصلی فراوری قدرت، ثروت، معرفت و منزلت در شهرها و زیربنای شهرهای پایدار آینده است گفت: رویای پیشرفت، عدالت و معنویت زمانی به واقعیت خواهد پیوست که مردم به حقوق و مسئولیت های سنگین خود در اداره خود، خانواده، شهرها و جوامع مطلع باشند. قانون تنها زمانی قابل اجراست که توسط تمامی شهروندان درک گردد و آنان خود به مشارکت نمایندگان اصلی در اعمال قانون مبدل شوند.

وی ادامه داد: ما در اینجا گرد آمده ایم تا با همکاری هم، بر مبنای منافع و ارزش های مشترک، حرکت و جریانی را که هفت سال پیش پایه گذاری شد، با قدرت و صلابت بیشتر پیش ببریم. حرکتی که هدف اولیه و اصلی آن تحقق بخشیدن به همگرایی آسیایی به وسیله تشریک مساعی و همفکری مدیران شهری و یادگیری مشترک از تجربیات پیروز یکدیگر است.

شهردار تهران با بیان اینکه دنیا به تازگی در حال عبور از یک مرحله تاریخی بسیار مهمی است، گفت: مجموعه تحولات شهرنشینی به پیدایش شهرهای متراکم از جمعیت و کالبد منجرشده است. بیشترین رشد شهرنشینی در دهه های آینده به کشورهای در حال توسعه مربوط است و این دگرگونی عظیم هم فرصت است و هم تهدید بسیار جدی. دنیا ما در حال گذار از مرحله ای بسیار حساس و سرنوشت ساز است و ما مدیران و متولیان شهری باید بتوانیم مسئولیت و نقش تاریخی خودمان را در پیشگیری از گسترش تنش ها و منازعات خانمان سوز ناشی از عصبیت های جاهلی، و تامین فضاهای زیست انسانی مناسب برای شهروندان بی گناه، بی دفاع، درمانده و آسیب دیده به خوبی ایفا کنیم.

قالیباف اضافه کرد: اینک در کشورهای غرب آسیا، خاورمیانه و شمال آفریقا موجی از ترس، نفرت، دلهره و نگرانی برخاسته است که در ظاهر ریشه های دینی و عقیدتی دارد اما ما به خوبی مطلعیم که این رویدادهای تلخ و تاسف بار که به نام اسلام در منطقه رقم می خورد، تا چه اندازه در پیوند با ریشه های تعصب جاهلی، اندیشه های نژادپرستانه، غرور، قدرت طلبی و بیش از همه توطئه ها و نیرنگ های پیچیده دشمنان مشترک است.

شهردار تهران با اشاره به نگرانی های جدی که برای شهروندان به ویژه اقشار آسیب پذیر مانند زنان وبچه ها در سطح منطقه وجود دارد، بیان نمود: از سوی دیگر میراث تمدنی اسلام و شهرهای اسلامی در معرض خطر و نابودی است و باید تلاس های زیادی برای صیانت از این میراث مادی و معنوی به عمل آید.

وی توضیح داد: در این شرایط سخت ضروری است کوشش هایمان را بیش از هر زمان، به تامین احتیاجها و انتظارات حیاتی انسانی درسطح محلی و در چارچوب دولت های محلی متمرکز نماییم. تردیدی ندارم که ایفای مسئولیت مشترک شهرداران و مدیران شهری و محلی که مهمترین آن تدارک و تجهیز هوشمندانه شهر و نظام مدیریت آن برای تامین خواسته های شهروندان است، بیش از هر زمان دیگری احتیاجمند توجه به اصول انسانی و پافشاری بر آنهاست. از سوی دیگر احتیاج به گسترش دانایی و مبارزه با جهل که ریشه بسیاری از منازعات است، به صورت روزافزون احساس می گردد.

قالیباف ادامه داد: هر یک از شما به نمایندگی از شهری آمده اید که ساکنان آن به ارزش های تاریخی و فرهنگی خود می بالند و این یکی از مزایای تعامل و همگرایی اعضای مجمع شهرداران آسیایی برای پرداختن به مسایل مشترک و دستیابی به راهکارهای مثبت و سازنده است. امیدوارم شما نیز با من هم عقیده باشید که یکی از مطمئن ترین راه های همگرایی شهر های آسیا، ایجاد یک روابط غیرقابل خدشه و ناگسستنی مابین این کلان شهرها بر اساس تاریخ و فرهنگ ضداستعماری آن هاست. در واقع شهرهای آسیایی؛ از بین النهرین گرفته تا فلات ایران و از شبه قاره تا شرق دور میراث دار آسیب های تاریخی پایداری هستند که ریشه بخشی از آنها در روابط ناعادلانه آنها با قدرت های استعماری و نو استعماری و پیگیری و الگوبرداری های ناخواسته از کشورهای غربی است.

شهردار تهران با بیان اینکه به گواهی تاریخ، در دوره استعمار همزمان با سلطه استعمارگران بر راه های دریایی؛ رونق، شادابی و مرکزیت شهرهای آسیایی به سکون گرایید و به محاق رفت، گفت: در نتیجه این شهرها وارد ارتباطی یکسویه و نابرابر با دنیا استعمار شدند. رابطه ای که شهرهای ما را به انباری از مسائل و معضلات توسعه تبدیل کرد. استمرار همین شکل رابطه در دوران پسااستعمار، به رغم دگرگونیهای ظاهری و پیشرفت های سریع باعث شد تا در کنار افزایش جمعیت، مسائل و مسائل موجود پیچیده تر شوند.

وی تاکید نمود: نگاه امروزین ما به فرهنگ و پیشینه تمدنی مشترک و جایگزین کردن ارتباط متقابل شهرهای آسیایی باهم به عوض رابطه یک سویه قبلی در حالی اتفاق می افتد که همه ما به آسیب های اشاره شده واقفیم و این همگرایی را یک ضرورت تاریخی، سیاسی و اجتماعی می دانیم. واقعیت غیرقابل انکار این است که رجوع به هر نسخه دیگری غیر از همگرایی و همکاری منطقه ای و عدم رجوع به فرهنگ مشترک به معنای ایجاد فرصت سرمایه گذاری و منتفع ساختن نیروها و جریان هایی است که در سطح دنیای، در شکل گیری مسائل ما سهم داشتند. ما باید با تقویت پتانسیل های منطقه ای و قاره ای، معادله فرصت و پیشرفت را به نفع نیروهای سازنده همدیگر تغییر دهیم.

شهردار پایتخت با بیان اینکه ما در تهران کوشش کرده ایم که با استفاده از رویکرد محله محور و تشکیل شوراها و سراهای محلات، مشارکت شهروندان را در اداره شهر افزایش دهیم، توضیح داد: به عنوان نمونه شهرداری تهران در کمپین های خود از جمله خط سفید کوشش می نماید تا با افزایش مطلعی شهروندان از اهمیت رفتار ترافیکی، الگوی مصرف و سبک زندگی خود، زمینه لازم برای افزایش مشارکت آنان را در داشتن آسمانی آبی و زمینی پاک فراهم آورد.

وی توضیح داد: باید سخت کوشش کنیم تا شهرهایمان در آسیا و منطقه را به زیست پذیرترین، شکوفاترین و پایدارترین شهرهای دنیا تبدیل کنیم. شهرهایی که شهروندانشان به زیستن در آن ببالند. شهرهایی امن، سبز و با مدیریت مناسب که در آن ارزش های انسانی از قبیل عدالت ومهربانی حاکم هستند. شهری که در آن هر کس از جمله اقشار آسیب پذیر و گروه های ویژه اجتماعی مانند شهروندان سالخورده، بچه ها و معلولین می توانند در پیشرفت های اجتماعی، فرهنگی و مالی مشارکتی پویا داشته باشند.

به گفته قالیباف مادامی که پایداری در دستاوردهای اجتماعی و فرهنگی حاصل نگردد، شهرداری به رشد مطلوب خود نرسیده است.

شهردار تهران اضافه کرد: در دوره دوم مسئولیتم، رویکرد خود را در سیاستگذاری و مدیریت شهری بر تمرکززدایی و تفویض اختیارات با بهره مندی از مشارکت حداکثری شهروندان در اداره شهر پایه گذاری کرده ام. ما آینده تهران را به صورت شهری دنیای ترسیم کرده ایم. شهری تاثیرگذار در تحولات دنیای، شهری که مرکز تعاملات، گفتگوها، آموزش و تصمیم گیری در سطوح مختلف محلی و بین المللی در زمینه های دپلماتیک، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی خواهد بود. ما تهران آینده را به مثابه شهر دانش می بینیم که در آن دانش و افکار به عنوان مهمترین محرک های فراوری مشاغل دانش بنیان خواهند بود. همچنین ما تهران را به صورت شهر فرهنگ می بینیم که در آن مهمترین عنصر شهری هویت و مهمترین کالا در شهر فراوریات فرهنگی خواهد بود. درحقیقت شهرداری تهران کوشش می نماید با استفاده از رویکردی مبتنی بر توسعه اجتماعی- فرهنگی، ثبات اجتماعی و همگرایی محلی، ملی، منطقه ای و بین المللی را افزایش دهد.

شهردار تهران در ادامه سخنانش بیان نمود: گفتگو درباره حیطه های گوناگون مأموریتی دولت های محلی امری حیاتی است. ما می توانیم بر روی زمینه های مشترک کار کنیم و با استفاده از ظرفیت های دیپلماسی شهری، سطح روابط شهرها را گسترش دهیم. امروز اکثریت شهرهای دنیا با چالش های مشابهی روبرو اند؛ ترافیک، آلاینده های زیست محیطی و ... ما می توانیم از به اشتراک گذاردن تجارب روبرو با این چالش ها، فرصتی برای همکاری بیشتر بسازیم.

وی اضافه کرد: آینده تمدن و زندگی به هم پیوسته شهری ما، در گرو گسترش این نوع تعاملات است. این تعاملات به ما یاری خواهد نمود تا آینده و آرمان ترسیم شده برای شهرهایمان را برای تبدیل شدن به شهرهایی مهربان، آینده ساز، اخلاق گرا، عدالت محور، سالم، پایدار، هوشمند، دانش بنیان و خلاق به واقعیت بدل کنیم.

قالیباف تاکید نمود: علاوه بر این ما باید کوشش کنیم تعاملات فرهنگی میان شهروندان شهرهای آسیایی را گسترش دهیم و از تجربیات پیروز یکدیگر درس بگیریم. این امر می تواند از رهگذر توسعه زیرساخت های مرتبط با اقتصاد گردشگری در شهرها تحقق یابد. امروزه صنعت گردشگری به ویژه شاخه شهری آن با تکیه بر فرهنگ، صندلی خاصی در اقتصاد دارد و نقش فعال و موثری در ارتقاء ساختار مالی- اجتماعی و فرهنگی ملت ها و به تبع آن شهرها ایفا می نماید. بسیاری از شهرهای آسیا دارای جاذبه های متعدد گردشگری هستند، لذا توسعه گردشگری شهری پایدار و مدیریت خردمندانه آن، هم دارای مزایای مالی قابل توجهی برای شهروندان است و هم روابط فرهنگی قوی تری میان شهرها ایجاد می نماید.

وی با تاکید بر اینکه همه باید دست به دست هم دهیم تا گذشتۀ درخشان شهرهای آسیایی بار دیگر در آینده آنها تجلی یابد، گفت: در صورتی که بتوانیم تعامل سازنده ای میان شهرهای آسیایی ایجاد کنیم نه تنها قرن بیست و یکم قرن آسیا است بلکه قرن رونق شهرهای آسیایی هم خواهد بود.

محمد خدادادی دبیر کل مجمع شهرداران آسیایی (AMF) هم در مراسم افتتاحیه مجمع شهرداران با بیان اینکه اولین جلسه شهرداران آسیایی در نوامبر 2008 با حضور شهرداران و نمایندگان آسیایی برگزارشد، گفت: دومین اجلاس نیز در سال 2010 در کشور ترکیه به میزبانی شهردار استانبول و همچنین سومین اجلاس در بانکوک به میزبانی فرماندار بانکوک در سال 2012 برگزار گردید. این در حالیست که چهارمین اجلاس در سال 2014 به میزبانی شهرداران هایکو برگزار گردید و اجلاس سال 2016 به میزبانی فاطمه شاهین، شهردار غازیانتپ برگزار می گردد و من خوشحالم که در این اجلاس حضور دارم.

دبیرکل مجمع شهرداران آسیایی (AMF) درباره هدف از برگزاری این اجلاس گفت: در اصل برگزاری این اجلاس برای تبادل اطلاعات ایده ها در مورد چالش های آسیایی وهمچنین همکاری شهرها با یکدیگر برگزار می گردد.

خدادادی با بیان اینکه اجلاس به مدت 2 روز در تهران و 2 روز در قزوین برگزار می گردد، گفت: در این مدت دو کارگاه آموزشی؛ اولی در مورد حمل و نقل و ترافیک ودومی به منظور فرهنگ و اقتصاد گردشگری در کشورهای آسیایی برگزار می گردد و علاقه مندان در این کار گاه ها می توانند شرکت نمایند.

این برنامه حول موضوع حمل و نقل و ترافیک، فرهنگ، اقتصاد و گردشگری شهرهای آسیایی امروز و فردا برگزار می گردد.

لازم به ذکر است که بیش از 150 میهمان خارجی از بیش از 33 شهر آسیایی در این نشست حضور دارند.مهمانان شرکت نماینده در این اجلاس علاوه بر شرکت در کارگروه های تخصصی از مراکز گردشگری و سیستم حمل و نقل عمومی تهران نیز بازدید خواهند داشت.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 30 بهمن 1398 بروزرسانی: 18 مهر 1399 گردآورنده: khaneh-jok-sms.ir شناسه مطلب: 152

به "پنجمین مجمع شهرداران آسیایی شروع شد ، پیشنهاد شهردار تهران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پنجمین مجمع شهرداران آسیایی شروع شد ، پیشنهاد شهردار تهران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید