6 روش طرز تهیه سالاد ماکارونی مجلسی؛ خوشمزه و ساده برای مهمانی
به گزارش جملات زیبا، سالاد ماکارونی، یا سالاد ماکارانی، یکی از سالادهای خوشمزه و لذیذ است که بسیار هوادار دارد. این سالاد خوشمزه را می توان به عنوان پیش غذا یا به همراه غذا در مهمانی ها سرو کرد. نام دیگر سالادماکارونی، سالاد اندونزی است. دستور پخت سالاد ماکارونی در سراسر جهان فرق دارد. مثلا در فیلیپین سالاد ماکارونی را به عنوان یک دسر با طعم شیرین درست می نمایند یا در استرالیا و نیوزیلند از پاستا یا ماکارونی صدفی برای تهیه سالاد ماکارونی استفاده می نمایند. سالاد ماکارونی را می توان با مواد مختلفی از جمله مرغ، ژامبون، سیب زمینی، تخم مرغ و … درست کرد. در این مقاله از خبرنگاران بلاگ به آموزش تعدادی از این روش ها و مواد لازم سالاد ماکارونی برای هر کدام خواهیم پرداخت.
1- طرز تهیه سالاد ماکارونی با ژامبون (کالباس) و ادویه مخصوص
این مقدار مواد اولیه برای تهیه سالاد ماکارونی برای 3 نفر مناسب است.
ماکارونی طرح دار | 1/2 بسته |
کالباس | 1بسته |
خیارشور خردشده | 1 پیمانه |
کاهو خرد شده (اختیاری) | به مقدار لازم |
گوجه خرد شده | به مقدار لازم |
ذرت پخته | 1 پیمانه |
سس مایونز | 4 قاشق غذاخوری |
پودر زیره و فلفل | 1/2 قاشق چایخوری |
پودر نعناع | 1 قاشق چایخوری |
ادویه سالاد | 1قاشق چایخوری |
1- ماکارونی را داخل آب جوش می ریزیم، اجازه می دهیم با کمی نمک در حدود 15 تا 20 دقیقه بپزد. سپس آبکشی می کنیم و می گذاریم که از حرارت بیفتد.
2- کاهو، خیارشور، گوجه و کالباس را خرد می کنیم.
3- همه مواد رو باهم مخلوط می کنیم. از یک ظرف بزرگ بهره ببرید که بتوانید به راحتی مواد را در آن مخلوط کنید.
4- سپس همه مواد را با ماکارونی و سس و ادویه ها مخلوط می کنیم.
5- آب یک عدد لیمو ترش تازه هم اضافه می کنیم.
6- بعد از مخلوط شدن مواد، سالاد را با ظرف در بسته به مدت 2ساعت داخل یخچال قرار می دهیم تا خنک گردد و سپس سالاد را سرو می کنیم.
2- سالاد ماکارونی با سیب زمینی
کافی است به مواد اولیه روش قبل 2 عدد سیب زمینی اضافه کنید.
در اولین مرحله برای تهیه سالاد ماکارونی ابتدا هویج و سیب زمینی ها را بشویید، پوست بگیرید و در یک قابلمه بریزید. بر روی آن آب بریزید و با حرارت ملایم اجاق گاز آن ها را طوری بپزید که کاملاً پخته شوند اما فرم خود را از دست ندهند تا در هنگام مخلوط کردن با دیگر مواد سالاد ماکارونی له نشوند. سپس هویج ها و سیب زمینی ها را از قابلمه خارج کنید و بر روی تخته آشپزخانه آن ها را نگینی خرد کنید و در یک کاسه بزرگ بریزید.
برای آماده کردن ماکارونی های فرمی آن ها را در یک قابلمه بریزید و روی آن به مقداری آب بریزید که ماکارونی ها در آب شناور شوند. برای اینکه ماکارونی ها به هم نچسبند کمتر از یک قاشق غذاخوری به آن روغن اضافه کنید.
سپس قابلمه را روی اجاق گاز بگذارید و حرارت زیر آن را میانه بگذارید. آب را داخل آن بریزید و زمانی که آب به جوش آمد، ماکارونی را داخل آن ریخته و بعد از 10 الی 15 دقیقه ماکارونی پخته شده را آبکش نمایید. حواستان باشد ماکارونی بیشتر نپزد زیرا حالت شفته به خود می گیرد و قابل استفاده نیست. سپس آن را در آبکش بریزید تا آب اضافی آن خارج گردد.
منظور از پخته بودن ماکارونی این است که حالت نرم داشته باشد و چنانچه با چنگال آن را برمی داریم کاملاً به داخل آن فرو رود.
هنگامیکه که ماکارونی در حال آماده شدن است، کالباس ژامبون و خیار شور را به صورت مربع های یک شکل و یک مقدار برش دهید و سپس آن را به ماکارونی اضافه کنید.
اگر نخود فرنگی شما کنسروی است آن را بجوشانید و آماده کنید سپس به همراه شوید خشک شده و فلفل سیاه و مقداری نمک و سس مایونز به سالاد ماکارونی اضافه کنید. دقت کنید که مواد را به آرامی، به سالاد اضافه کنید و مخلوط کنید تا از له شدن آن ها جلوگیری کنید.
در پایان سالاد ماکارونی را با خیارشور، ذرت، گوجه فرنگی و سس تزیین کنید و روی آن سلفون بکشید و در یخچال قرار دهید تا خوب فرم بگیرند و آماده خوردن شوند.
برای تزیین سالاد ماکارونی بعلاوه می توانید بر روی لینک کلیک کنید.
3- سالاد ماکارونی با مرغ
اگر می خواهید سالاد ماکارونی شما مجلسی و زیبا باشد، بهتر است از مرغ به جای ژامبون بهره ببرید. برای درست کردن سالاد ماکارونی با مرغ به مواد زیر احتیاج داریم:
سینه مرغ | 1 عدد |
ماکارونی پیچی | 2/3 - 1 بسته |
سس مایونز | 4 قاشق غذاخوری |
سس خردل | 3- 4 قاشق غذاخوری |
ماست موسیر | 6 قاشق غذاخوری |
کره | 30 گرم |
روغن زیتون | 3 قاشق غذاخوری |
فلفل دلمه ای قرمز | 1 عدد |
پیازچه | 1 دسته |
جعفری | 1 دسته |
زیتون بدون هسته | 1 پیمانه |
هویج | 2 عدد میانه |
آبلیمو | به مقدار لازم |
تخم گشنیز | 1 قاشق چایخوری |
نمک، فلفل | به مقدار لازم |
عصاره مرغ | نصف عدد |
آویشن | 1 قاشق چایخوری |
پاپریکا | 1 قاشق چایخوری |
پودر سیر | 1 قاشق چایخوری |
فلفل پرک قرمز | 1 قاشق چایخوری |
پودر زنجبیل | نصف قاشق چایخوری |
شوید خشک و نعنا خشک | 1 قاشق چایخوری |
خیارشور | 3 عدد میانه |
کنسرو ذرت شیرین | 1 پیمانه |
1- برای طرز تهیه سالاد ماکارونی با مرغ ابتدا مرغ را کمی با کره تفت داده و پیازچه و ادویه ها را به آن اضافه کنید. روغن مرغ را به علت طعم دار شدن آن با ادویه ها نگه دارید.
2- ماکارونی را پخته و آبکش کنید.
3- همزمان با پختن ماکارونی، سبزیجات را خرد نموده و به مواد اضافه می کنیم.
4- سس سالاد که شامل تخم گشنیز و نعناع و شوید خشک شده است، به روغن طعم دار اضافه می کنیم.
5- سس مایونز، ماست موسیر یا ماست چکیده را به روغن و سپس جعفری خشک شده و دم های پیازچه را به سس اضافه می کنیم.
برای مشاهده ادامه مطلب طرز تهیه سالاد ماکارونی با مرغ اینجا کلیک کنید.
4- سالاد ماکارونی قالبی
بعد از اینکه مواد سالاد ماکارونی را با یکدیگر مخلوط کردید، همه سس را به آن اضافه نکنید، زیرا همه سس به وسیله ماکارونی جذب می گردد و سالاد خشک خواهد شد. بعد از سرد شدن سالاد بقیه سس را به آن اضافه کنید. برای قالبی شدن سالاد ماکارونی آن را در قالب بگذارید و نایلون فریزر بر روی آن بکشید و با قاشق روی آن را صاف کنید. بعد از مدتی که سالاد ماکارونی خودش را گرفت آن را در ظرف مورد نظر برگردانید.
5- سالاد ماکارونی به همراه تن ماهی
برای تهیه سالاد ماکارونی، می توانید به جای استفاده از ژامبون از تن ماهی بهره ببرید که بسیار سالم تر و مقوی تر است. دقت کنید که قبل از استفاده از تن ماهی آن را بجوشانید. طرز تهیه این سالاد ماکارونی نیز همچون دستور قبلی است اما به جای ژامبون از تن ماهی استفاده می گردد.
6- سالاد ماکارونی گیاهی
همواره در تهیه سالاد ماکارونی لازم نیست از ژامبون، مرغ یا تن ماهی بهره ببرید.
می توانید از کلم بروکلی، نخود فرنگی و گوجه گیلاسی به صورت نیم پز بهره ببرید. برای تهیه سس هم از ماست، مقداری سس مایونز و آبلیمو تازه بهره ببرید و به آن فلفل و نمک نیز بهره ببرید. یک غذای درجه یک برای گیاه خوارها است.
7- سالاد ماکارونی با قارچ
1- در تهیه سالاد ماکارونی با قارچ، ابتد باید ماکارونی ها را بپزید و آبکشی کنید.
2- سپس مرغ ها را بپزید و سرخ کنید.
3- حدود 200 گرم قارچ خرد نموده و سرخ کنید.
4- بعلاوه مقداری فلفل دلمه ای نیز خرد کنید.
5- در نهایت قارچ ها و فلفل دلمه ای و مقداری نخود سبز و هویج های نگینی پخته شده و خیارشورهای نگینی را به ماکارونی اضافه نمایید.
نکات طلائی در تهیه سالاد ماکارونی:
- اگر بلافاصله قصد خوردن سالاد ماکارونی را ندارید و می خواهید در یخچال باقی بماند، به آن سس اضافه نکنید. یک الی دو ساعت قبل از مصرف سس را اضافه کنید تا سالاد تازگی و طراوت خود را داشته باشد.
- طرز تهیه سالاد ماکارونی که به آن پرداختیم مناسب 4 تا 5 نفر است. در صورت کم یا زیاد شدن افراد، نسبت های مواد اولیه را تغییر دهید.
- در سالاد ماکارونی از تخم مرغ پخته به جای سیب زمینی می توانید بهره ببرید.