طرز تهیه دمپختک باقالی زرد به روش تهرانی ، آموزش گام به گام
به گزارش جملات زیبا، یکی از خوشمزه ترین و اصیل ترین انواع دمپختک، دمپختک باقالی زرد تهرانی است که طعم و عطر دلنشینی دارد. در این مطلب از خبرنگاران مگ، قصد داریم شما را با طرز تهیه دمپختک باقالی به روش سنتی تهرانی آشنا کنیم. پس اگر در پی یک غذای خوشمزه و متفاوت و البته ساده و سریع هستید، با ما همراه باشید.
طرز تهیه دمپختک باقالی تهرانی
طرز تهیه این غذا همچون طرز تهیه دمپختک گوجه است. فقط باقلا زرد جایگزین گوجه شده است و در آخر از تخم مرغ برای تکمیل کردن این غذا استفاده می گردد.
مواد لازم برای طرز تهیه دمپختک باقالی تهرانی (برای 4 نفر) | |
باقلا زرد خشک | 1 لیوان فرانسوی |
برنج | 2 لیوان فرانسوی |
پیاز | 2 عدد بزرگ |
کره یا روغن | به مقدار لازم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار دلخواه |
زردچوبه | 1 قاشق غذاخوری |
تخم مرغ | برای هر نفر 1 عدد |
آب | 1 لیوان فرانسوی |
طرز تهیه دمپختک باقالی را به صورت مرحله به مرحله همراه با ما پیش بروید:
مرحله اول؛ آماده کردن برنج
در ابتدا، برنج را به خوبی شسته تا نشاسته اضافی آن گرفته گردد. سپس، برنج را به همراه کمی نمک در آب ولرم به مدت 1 تا 2 ساعت خیس کنید. خیساندن برنج باعث می گردد دانه های برنج نرم تر شوند و در هنگام پخت، بهتر قد بکشند و مغزپخت شوند.
مرحله دوم؛ باقالی ها را بپزید
در دومین مرحله از طرز تهیه دمپختک باقالی زرد، پس از آماده سازی برنج، به سراغ آماده کردن باقالی ها بروید. باقالی های زرد را به همراه مقداری آب و نمک در یک قابلمه مناسب بریزید. قابلمه را روی حرارت میانه قرار داده و درب آن را ببندید تا باقالی ها به خوبی پخته شوند.
مدت زمان پخت باقالی به مقدار و تازه بودن آن ها بستگی دارد. معمولاً 30 تا 45 دقیقه زمان کافی است. برای اطمینان از پخت کامل باقالی ها، می توانید با چنگال آن ها را امتحان کنید. اگر به راحتی با چنگال له شد، یعنی باقالی ها پخته شده اند.
مرحله سوم؛ پیاز داغ درست کنید
ابتدا پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کنید. سپس، یک ماهیتابه مناسب را روی حرارت میانه قرار داده و مقداری روغن مایع یا کره در آن بریزید. پس از گرم شدن روغن، پیازهای خرد شده را به ماهیتابه اضافه نموده و تفت دهید تا رنگ آن ها طلایی گردد.
وقتی پیازها سبک و طلایی شدند، زردچوبه و فلفل سیاه را به مقدار دلخواه به آن ها اضافه کنید و به مدت 30 ثانیه تا یک دقیقه تفت دهید تا عطر ادویه ها آزاد گردد.
با تهیه پیاز داغ، دمپختک شما طعم و رنگ بسیار بهتری خواهد داشت.
مرحله چهارم؛ دمپختک باقالی را دم کنید
حال که همه مواد را آماده کردید وقت آن است که با هم ترکیب و آماده دم کشیدن شوند. پس ابتدا باقالی های پخته شده را آبکش نموده و به پیاز داغ و ادویه ها اضافه کنید و به مدت چند دقیقه تفت دهید تا عطر مواد با هم ترکیب گردد. سپس برنج خیس خورده را به همراه یک لیوان آب و نمک به مواد اضافه و شعله گاز را زیاد کنید.
پس از کم شدن حجم آب، حرارت را ملایم نموده و با قرار دادن دم کنی روی قابلمه، اجازه دهید دمپختک باقالی به مدت حدود 45 دقیقه دم بکشد. برای اینکه دمپختک باقالی زرد شما طعم و عطر بهتری پیدا کند، می توانید در سرانجام دم کشیدن دمپختک، مقداری کره روی برنج قرار دهید.
مرحله پنجم؛ تخم مرغ را آماده کنید
برای تکمیل دمپختک باقالی، باید یک نیمرو طلایی خوشمزه آماده نیز آماده کنید. ابتدا مقداری روغن در تابه ریخته و روی حرارت قرار دهید تا داغ گردد. سپس تخم مرغ را شکسته و در تابه بریزید تا سرخ گردد. با توجه به ذائقه خود می توانید نیمرو را به صورت دلخواه (عسلی، سفت یا نیمه سفت) بپزید. در حین پخت، مقداری نمک و فلفل سیاه روی تخم مرغ می پاشیم تا طعم آن دلپذیرتر گردد.
مرحله ششم؛ دمپختک باقالی را سرو کنید
پس از آنکه دمپختک باقالی به خوبی دم کشید، حرارت را خاموش کنید. سپس، دمپختک را در یک دیس زیبا بکشید و نیمروی طلایی را به عنوان تزیین روی آن قرار دهید. برای تکمیل این غذای خوشمزه، می توانید آن را با انواع ترشی، سالاد شیرازی و ماست سرو کنید. طعم بی نظیر دمپختک باقالی در کنار این مخلفات، یک وعده غذایی کامل و لذت بخش را برای شما فراهم می نماید.
طرز تهیه دمپختک مرغ
این غذا معمولا گیاهی است و لازم نیست در آن هیچ گوشتی بریزید. اما اگر دوست داشته باشید می توانید آن را با مرغ درست کنید. طرز تهیه دمپختک مرغ احتیاج بسیار آسان است.
مواد لازم برای طرز تهیه دمپختک باقالی با مرغ | |
باقالی زرد خشک | یک پیمانه |
برنج | 3 پیمانه |
سینه مرغ | 2 عدد |
پیاز میانه | یک عدد برای تفت باقالی، 2 عدد برای مرغ |
شوید خشک | یک قاشق غذاخوری |
کره یا روغن | به مقدار لازم |
زعفران دم نموده غلیظ | به مقدار لازم |
نمک، زردچوبه، فلفل قرمز | به مقدار لازم |
طرز تهیه دمپختک باقالی با مرغ:
- پیاز را ریز خرد نموده و در روغن یا کره تفت دهید تا طلایی گردد. سپس باقالی که از قبل خیس خورده است را به پیاز اضافه نموده و تفت دهید تا کمی نرم گردد.در آخر زردچوبه و فلفل قرمز را اضافه نموده و تفت دادن را ادامه دهید تا عطر ادویه ها آزاد گردد.
- به مخلوط پیاز و باقالی، آب جوش اضافه کنید تا جایی که روی مواد را بگیرد. سپس قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید و اجازه دهید تا باقالی کاملا نرم گردد.
- پس از اینکه از پختن باقالی مطمئن شدید، برنج خیس خورده را به آن اضافه کنید.در صورت احتیاج در این مرحله مقداری دیگر آب به مواد دمپختک اضافه کنید (مقدار آب باید متناسب با برنج باشد تا برنجتان به خوبی بپزد). سپس زعفران دم نموده، نمک و در صورت دلخواه شوید خشک را نیز به مواد دمپختک اضافه کنید.
- حرارت را زیاد کنید تا آب دمپختک کاملا کشیده و برنج پخته و مغز پخت گردد. برای اینکه بافت برنجتان نرم تر و خوشمزه تر گردد می توانید در این مرحله مقداری کره نیز اضافه کنید. پس از آنکه آب دمپختک کاملا تبخیر شد، حرارت را کم نموده و درب قابلمه را همراه با دم کنی بگذارید تا دمپختک دم بکشد.
- در یک ماهیتابه دیگر پیازها را به صورت نگینی ریز خرد نموده و در روغن تفت دهید تا کاراملی گردد. سپس مرغ را به پیاز اضافه نموده و تفت دهید تا رنگ مرغ تغییر کند. سپس مقداری نمک و زردچوبه اضافه کنید و خوب تفق دهید تا مرغ ها مزه دار شوند. پس از آن شعله گاز را کم کنید و درب ماهی تابه را بگذارید تا مرغ ها کاملا مغز پخت شوند.
- در نهایت دمپختک آماده را در ظرف سرو ریخته و مرغ ها را روی آن بچینید. برای تزیین می توانید از مقداری شوید خشک و زعفران بهره ببرید.
جمع بندی
در نهایت، دمپختک باقالی با طرز تهیه آسان و مواد اولیه در دسترس، یکی از گزینه های عالی برای یک وعده غذایی خانگی است. این غذا نه تنها برای وعده های روزمره مناسب است، بلکه می تواند یک انتخاب عالی برای مهمانی ها و دورهمی های خانوادگی باشد.
با مراجعه به صفحه های زیر می توانید طرز تهیه غذاهای خوشمزه و متنوع دیگری را نیز یاد بگیرید:
منبع: دیجیکالا مگ