طرز تهیه خورش لوبیا سفید (آق لوبیا) لعابدار و لذیذ به روش ارومیه ای ها

به گزارش جملات زیبا، خورش لوبیا سفید یکی از است که اصالت آن به شهر ارومیه برمی گردد. در ارومیه، به خورش لوبیا سفید آق لوبیا هم گفته می گردد. خورش لوبیا سفید را می توان با انواع گوشت مثل مرغ، گوشت گوسفندی یا گوساله، کوفته قلقلی درست کرد و ترکیب آن با سیب زمینی، بادمجان سرخ شده و غوره آن را بسیار لذیذتر می نماید. در این مقاله از در ما طرز تهیه خورش لوبیا سفید و نکات پخت و خوشمزه شدن خورش لوبیا سفید را به شما آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه خورش لوبیا سفید (آق لوبیا) لعابدار و لذیذ به روش ارومیه ای ها

طرز تهیه خورش لوبیا سفید در یک نگاه

برای درست کردن خورش لوبیا سفید، لوبیاها را برای چند ساعت بخیسانید. در یک قابلمه، گوشت را با پیاز و ادویه ها تفت دهید. رب گوجه، فلفل دلمه ای خرد شده و گوجه های خرد شده را هم به ترتیب در قابلمه بریزید و تفت دهید. بعد لوبیاها خیسانده و آبکش شده را بریزید و بعد آب را اضافه کنید. اجازه دهید خورش لوبیا سفید روی حرارت بماند و به خوبی جا بیفتد. می توانید روی این خورش را با سیب زمینی سرخ شده، بادمجان سرخ شده و گوجه سرخ شده بگذارید و سرو کنید.

شما می توانید مقدار مواد اولیه، جزییات و مراحل طرز تهیه خورش لوبیا سفید را در ادامه این مطلب بخوانید.

مواد لازم برای تهیه خورشت لوبیا سفید

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
لوبیا سفید1 لیوان فرانسوی دسته دار
گوشت گوسفندی300 تا 400 گرم
گوجه فرنگی3 عدد میانه
پیاز (برای پیاز داغ)1 عدد بزرگ
فلفل دلمه اینصف یک عدد
زردچوبه، نمک و فلفل سیاهبه مقدار کافی
پودر سیر و پودر پاپریکابه مقدار کافی
روغن سرخ کردنیبه مقدار کافی
غوره تازه یا غوره غورهبه مقدار دلخواه
برنج، ترشی و سالاد دلخواهبرای سرو با خورشت لوبیا سفید

مدت زمان آماده سازی و استراحت مواد اولیه: 2 تا 8 ساعت

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت خورش لوبیا سفید: 2 ساعت

مراحل طرز تهیه خورش لوبیا سفید با گوشت

خورش با لوبیا سفید مثل و یکی از خوشمزه ترین و مقوی ترین انواع خورش است که می توانید برای مهمانی ها و دورهمی ها به همراه برنج سرو کنید. در ادامه طرز تهیه خورش لوبیا سفید به صورت مرحله به مرحله را دنبال کنید.

مرحله اول: لوبیا سفید را آماده کنید

در ابتدا برای طرز تهیه خورش لوبیا سفید ارومیه، لوبیا سفید را تمیز کنید، بشویید و با مقداری آب خیس کنید. بهتر است حداقل 2 ساعت یا یک شب تا صبح، لوبیاها را بخیسانید. در این مدت، چند بار آب روی لوبیاها را عوض کنید. برای آغاز آشپزی، گوشت را بشویید و در تکه های خورشتی خرد کنید.

در صورت تمایل می توانید انواع حبوبات مثل لوبیا سفید و انواع گوشت قرمز را به روش های خرید و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.

مرحله دوم: گوشت را تفت دهید

برای آغاز آشپزی پیاز را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز یا خلالی باریک خرد کنید. در یک قابلمه مقداری روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ گردد. سپس پیازهای خرد شده را در قابلمه بریزید و تفت دهید تا سبک و شیشه ای گردد. سپس گوشت های تکه ای شده را در قابلمه بریزید و تفت دهید تا رنگ آنها عوض گردد. شعله را کم کنید تا پیاز آب بیندازد.

برای خرید روغن سرخ کردنی از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی می توانید اقدام کنید.

مرحله سوم: بقیه مواد خورش لوبیا سفید را آماده کنید

در ادامه، فلفل دلمه ای را بشویید و خرد کنید. گوجه فرنگی ها را هم بشویید و رنده نموده یا به صورت نگینی ریز خرد کنید. درب قابلمه را بردارید و رب گوجه فرنگی را در یک گوشه از قابلمه بریزید و با روغن تفت دهید تا رنگ باز کند و طعم خام آن گرفته گردد.

رب گوجه فرنگی باکیفیت را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.

مرحله چهارم: همه مواد خورشت را تفت دهید

در این مرحله از تهیه خورش لوبیا سفید با غوره، زردچوبه، فلفل سیاه، پودر سیر () و پودر پاپریکا () را اضافه کنید و با مواد داخل تابه تفت دهید تا طعم خام ادویه ها هم گرفته گردد. سپس فلفل دلمه ای خرد شده را اضافه کنید و برای 2 دقیقه تفت دهید تا کمی نرم گردد. بعد، گوجه های خرد یا پوره شده را اضافه کنید و هم بزنید. درب قابلمه را بگذارید تا 15 دقیقه دیگر گوجه ها بپزند.

برای خرید انواع ادویه های معطر غذا را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید اقدام کنید.

مرحله پنجم: خورش لوبیا سفید را بپزید

در این مرحله، آب لوبیاهایی را که از قبل خیسانده اید، دور بریزید و لوبیاها را به قابلمه اضافه کنید. حدود 2 تا 3 دقیقه لوبیاها را تفت دهید و بعد به مقدار 3 تا 4 لیوان آب جوش در قابلمه بریزید و شعله را زیاد کنید تا آب آغاز به قل زدن کند. سپس شعله را کم کنید. در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید لوبیاها و گوشت، به مدت 2 ساعت، بپزند و هر دو نرم شوند تا خورش حسابی جا بیفتد و لعاب بیندازد.

مرحله آخر: خورش لوبیا سفید را سرو کنید

در آخر، نمک را به خورشت اضافه کنید. غوره غوره () را هم اضافه کنید. اگر از غوره تازه استفاده می کنید، می توانید در 15 دقیقه پایانی، غوره ها را اضافه کنید. اجازه دهید خورش جا بیفتد و کم آب گردد. بعد شعله را خاموش نموده و آن را با یا ، یا ترشی دلخواه () سرو کنید.

انواع ترشی و برنج ایرانی و خارجی را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.

نکات مهم در طرز تهیه خورش لوبیا سفید

  • برای طرز تهیه خورش لوبیا سفید با مرغ، مراحل بالا را انجام دهید، با این تفاوت که در تهیه خورش، به جای گوشت از تکه های مرغ بهره ببرید.
  • برای طرز تهیه خورش لوبیا سفید شمالی با بادمجان و گوجه، چند بادمجان را پوست بگیرید. به صورت ورقه ای خرد کنید و تلخی آنها را با آب نمک بگیرید. سپس آنها را سرخ نموده و در زمان سرو خورش لوبیا سفید، روی خورش بگذارید.
  • برای طرز تهیه خورش لوبیا سفید با سیب زمینی سرخ نموده، چند سیب زمینی را پوست بگیرید و به صورت خلالی خرد کنید. سپس سیب زمینی ها را سرخ نموده و در زمان سرو، روی خورش لوبیا سفید بریزید.
  • برای طرز تهیه خورش لوبیا سفید با گوشت قلقلی، گوشت چرخ نموده را با پیاز رنده شده و ادویه ها ورز دهید. سپس به شکل کوفته ریزه درآورید و در روغن سرخ کنید. کوفته های قلقلی را در اواخر پخت خورش لوبیا سفید به آن اضافه کنید یا در زمان سرو، روی خورش بریزید.
  • برای اینکه خورش لوبیا سفید غلیظ گردد، بهتر است لوبیاها را جداگانه نپزد و همزمان با گوشت ها، آنها را در قابلمه بریزید.
  • برای اینکه لوبیا سفید در خورش له نگردد، لوبیاها را قبل از پخت، آن را با مواد داخل تابه کمی تفت دهید.
  • برای خوش طعم شدن خورش لوبیا سفید، دو عدد لیمو عمانی (طرز تهیه لیمو عمانی در خانه) را بخیسانید تا تلخی آن ها گرفته گردد و در نیم ساعت پایانی پخت خورش، اضافه کنید.

فوت و فن های خوشمزه شدن خورش لوبیا سفید

برای لعابدار شدن خورش لوبیا سفید چه کنیم؟

لوبیا سفید، جزو حبوباتی است که اگر کاملا پخته گردد و خورش آن جا بیفتد، به خوبی لعاب می دهد. اما برای لعاب بیشتر خورش می توانید راه های زیر را امتحان کنید:

1- یک سیب زمینی رنده کنید و در مواد خورش بریزید.

2- اجازه دهید آب اضافی خورش لوبیا سفید بخار گردد.

3- به مقدار 1 قاشق چای خوری آرد گندم را با کمی آب سرد حل کنید و در 10 دقیقه پایانی به مواد خورش اضافه کنید.

طرز تهیه خورش لوبیا سفید گیاهی چگونه است؟

برای تهیه خورش لوبیا سفید بدون گوشت، می توانید قارچ را جداگانه تفت دهید و به خورش بیفزایید. می توانید از سویا هم در تهیه خورش با لوبیا سفید، بهره ببرید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 1 خرداد 1404 بروزرسانی: 1 خرداد 1404 گردآورنده: khaneh-jok-sms.ir شناسه مطلب: 1915

به "طرز تهیه خورش لوبیا سفید (آق لوبیا) لعابدار و لذیذ به روش ارومیه ای ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورش لوبیا سفید (آق لوبیا) لعابدار و لذیذ به روش ارومیه ای ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید