طرز تهیه میگو پلو را با روش های مختلف امتحان کنید

به گزارش جملات زیبا، میگو پلو غذایی خوشمزه، مقوی و مجلسی است که عاشق طعم آن خواهید شد. در طرز تهیه میگو پلو ، ابتدا میگوها را تمیز نموده و با سیر رنده شده، ادویه ماهی، پاپریکا، زعفران دم نموده، فلفل سیاه و نمک طعم دار کنید. پیاز نگینی و سیر رنده شده را در تابه تفت دهید و میگو را اضافه کنید. گشنیز ساطوری و سپس زردچوبه، نمک، فلفل و زعفران دم نموده را داخل تابه بریزید تا مواد میگو آماده گردد. برنج را آبکش نموده و از نان یا سیب زمینی برای ته دیگ بهره ببرید. مواد میگو و برنج را لایه لایه داخل قابلمه ریخته و غذا را دم کنید.

طرز تهیه میگو پلو را با روش های مختلف امتحان کنید

در ادامه این مطلب از مجله خبرنگاران همراه ما باشید تا نحوه تهیه میگو پلو را به 4 روش مختلف آموزش ببینید.

میگو پلو

تعداد نفرات4 نفر
زمان آماده سازی25 دقیقه
زمان پخت60 دقیقه
میزان سختیمیانه

طرز تهیه میگو پلو مجلسی

میگو پلو از جمله غذاهای خوشمزه و مجذوب کنندهی است که می توان برای مجالس و دورهمی ها نیز سرو کرد. علاوه بر این در خواص میگو می توان به منبعی از مواد مغذی برای بدن مقوی اشاره نمود. با پخت میگو پلو یا دنبال کردن طرز تهیه خورش میگو می توانید از خواص آن بهره مند شوید. میگو پلو را می توان با روش های مختلفی تهیه نموده و برای پخت آن مواد اولیه گوناگونی را به کار برد؛ در ادامه با طرز پخت میگو پلو همراه ما باشید.

مواد اولیه طرز تهیه میگو پلو ساده

در اولین گام از طرز تهیه میگو پلو باید مواد اولیه را آماده کنید که لیست آن به توضیح زیر است:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
میگو500 گرم
برنج4 پیمانه
پیاز2 عدد
سیر2 حبه
گشنیز تازه1 پیمانه
زردچوبه1 قاشق چایخوری
پاپریکا1 قاشق چایخوری
ادویه ماهی1 قاشق چایخوری
فلفل سیاه1 قاشق چایخوری
نمکبه میزان لازم
زعفران دم نمودهبه میزان لازم
روغنبه میزان لازم

دستور پخت میگو پلو

پخت میگو پلو کار آسانی است و مطابق مراحل زیر دنبال می گردد:

  • مرحله اول: ابتدا برنج را بشویید و به همراه میزانی نمک در آب خیس کنید. برنج باید حداقل 2 ساعت در آب خیس بخورد.
  • مرحله دوم: برای تمیز کردن میگو همانند طرز تهیه میگو سوخاری قسمت پشت آن را برش زده و رگ سیاه را خارج کنید. سپس میگوهای تمیز شده را با آب سرد بشویید.
  • مرحله سوم: میگوها را داخل یک ظرف بریزید و 1 حبه سیر رنده شده، ادویه ماهی، پاپریکا، زعفران دم نموده، فلفل سیاه و نمک را به آن اضافه کنید. میگوها را به آرامی با دست هم بزنید تا تمام قسمت ها به ادویه آغشته گردد. روی ظرف را با سلفون بپوشانید و میگو را به مدت حداقل 1 ساعت در یخچال قرار دهید تا طعم دار گردد.
  • مرحله چهارم: پیاز را به صورت نگینی خرد نموده و در تابه تفت دهید. وقتی پیاز سبک شد، 1 حبه دیگر سیر را رنده نموده و داخل تابه بریزید.
  • مرحله پنجم: میگو را به سیر و پیاز اضافه نموده و تفت دهید تا میگوها سرخ شوند. گشنیز تازه را به صورت ساطوری خرد نموده و با دیگر مواد داخل تابه اضافه کنید.
  • مرحله ششم: زردچوبه، نمک، میزانی فلفل و زعفران دم نموده به ترکیب میگو و گشنیز بیفزایید و کمی دیگر تفت دهید. وقتی مواد مخلوط و آماده شد، تابه را از روی حرارت بردارید.
  • مرحله هفتم: داخل یک قابلمه آب و نمک بریزید و روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش آید. برنج را اضافه کنید و زمانی که نیمی از پخت برنج تکمیل شد، آن را آبکش کنید. دقت داشته باشید که باید مغز برنج سفت و روی آن نرم باشد.
  • مرحله هشتم: کف قابلمه میزانی روغن ریخته و از نان یا سیب زمینی به عنوان ته دیگ بهره ببرید. برنج و مواد میگو را لایه لایه داخل قابلمه بریزید و روی آن کمی روغن داغ اضافه کنید.
  • مرحله نهم: درب قابلمه را دمکنی بکشید و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا میگو پلو به آرامی دم بکشد.

راستی، حالا که با نحوه تهیه این غذا آشنا شدید، پیشنهاد می کنیم بلاگ شام چی درست کنم؟ را مطالعه کنید تا با انواع شام های سبک، فوری و خوشمزه آشنا شوید.

طرز تهیه میگو پلو بوشهری

در طرز تهیه میگو پلو جنوبی یا بوشهری، علاوه بر مواد اولیه گفته شده، از رب گوجه فرنگی، تمبر هندی، شنبلیله و ادویه های مانند گرد لیمو و پودر زنجبیل نیز استفاده می گردد و دستور پخت آن مطابق مراحل زیر است:

  • مرحله اول: برنج را خیس کنید و میگو های تمیز شده را به همراه ادویه ها مزه دار نموده و در یخچال استراحت دهید.
  • مرحله دوم: پیاز و سیر را در روغن تفت داده و سپس میگو را اضافه کنید. پس از اضافه کردن و تفت دادن گشنیز و شنبلیله به سراغ دیگر مواد بروید.
  • مرحله سوم: تمبر هندی، رب گوجه فرنگی، گرد لیمو، پودر زنجبیل و دیگر ادویه ها را داخل یک ظرف کمی مخلوط کنید و به تابه بیفزایید. پس از اینکه مواد آماده شد، تابه را از روی شعله بردارید.
  • مرحله چهارم: برنج را به همراه آب و نمک بپزید و سپس آبکش کنید. پس از قرار دادن نان یا سیب زمینی به عنوان ته دیگ، برنج و میگو را لایه لایه داخل قابلمه بریزید و برنج را دم کنید.

طرز تهیه میگو پلو شیرازی

در برترین روش پخت میگو پلو شیرازی از خلال بادام، خلال پسته، زرشک و شکر هم استفاده می نمایند تا یک غذای مجلسی و مجذوب کننده تهیه گردد.

  • مرحله اول: برنج را پس از شستن، خیس نموده و سپس میگوها را تمیز کنید. با اضافه کردن نمک و ادویه، به میگوها طعم دهید تا بوی زهم آن ها نیز از بین برود.
  • مرحله دوم: پیاز و سیر را در تابه تفت دهید و سپس میگوی تمیز شده را اضافه کنید. ادویه ها و گشنیز را هم به مواد داخل تابه اضافه نموده و سرخ کنید تا مواد میگو آماده گردد.
  • مرحله سوم: خلال بادام و خلال پسته را در یک ظرف خیس کنید. زرشک را نیز بشویید و در آب بخیسانید.
  • مرحله چهارم: برنج را آبکش کنید و به همراه مواد میگو، لایه لایه داخل قابلمه بریزید. در نهایت درب قابلمه دمکنی گذاشته و غذا را روی شعله ملایم قرار دهید.
  • مرحله پنجم: در یک تابه تمیز میزانی روغن ریخته و خلال بادام، خلال پسته و شکر را تفت دهید. زرشک را نیز اضافه کنید و هم بزنید. (دقت داشته باشید که زرشک به سرعت می سوزد و نباید آن را زیاد سرخ کرد.)
  • مرحله ششم: برنج را داخل ظرف سرو ریخته و آن را با ترکیب خلال بادام، پسته و زرشک تزیین کنید.

طرز تهیه میگو پلو عربی

میگو پلو عربی، همان طرز تهیه میگو پلو با شوید است، چراکه در تهیه آن از شوید و گرد لیمو نیز استفاده می گردد. بعلاوه در تهیه این غذا سیر و گشنیز به کار نمی رود. مراحل تهیه میگو پلو عربی به توضیح زیر است:

  • مرحله اول: رگ سیاه بالای میگو را خارج نموده و آن را بشویید. سپس میگو را کنار بگذارید تا آب اضافی آن خارج گردد. میگو را با ادویه های طعم دار نموده و در یخچال استراحت دهید.
  • مرحله دوم: پیاز را تفت دهید و سپس میگو را اضافه کنید. ادویه ها و نیمی از شوید خرد شده را نیز داخل تابه بریزید و هم بزنید.
  • مرحله سوم: برنج خیس شده را با میزانی نمک و مابقی شوید خرد شده در آب جوش بریزید و زمانی که نیم پز شد، آبکش کنید.
  • مرحله چهارم: برنج و مواد میگو را لایه لایه داخل قابلمه ریخته و برنج را دم کنید تا میگو پلو عربی آماده گردد.

فوت و فن های طرز تهیه میگو پلو

برای آنکه یک میگو پلو خوشمزه و لذیذ داشته باشید، نکات زیر را مدنظر قرار دهید:

  • شما می توانید میزان میگو استفاده شده در تهیه این غذا را مطابق ذائقه خود بیشتر یا کمتر کنید.
  • برای شستن میگو، حتما از آب سرد بهره ببرید، زیرا آب گرم بافت میگو را تغییر داده و حالت آن را پخته می نماید.
  • سیر و پیاز را بیش از حد تفت ندهید، چراکه سیر به سرعت می سوزد و طعم بدی به غذا می دهد.
  • میگو پس از 4 تا 6 دقیقه سرخ شدن در روغن آماده می گردد. دقت داشته باشید که زمان سرخ شدن میگو در طرز تهیه میگو کبابی یا میگو پلو بیش از 6 دقیقه نگردد، چراکه بافت میگو سفت و لاستیکی خواهد شد.

روش نگهداری میگو پلو و جلوگیری از خراب شدن میگو پلو

میگو پلو از جمله غذاهایی است که بهتر است به صورت تازه مصرف کرد تا بافت و طعم اصلی میگو از بین نرود؛ پس سعی کنید غذا را به میزان مصرف خود در هر وعده تهیه کنید. اگر میزانی از میگو پلو باقی ماند، آن را داخل ظرف درب دار ریخته و در یخچال قرار دهید. میگو سرخ شده یا پخته، به مدت 3 تا 4 روز در یخچال باقی می ماند، اما پیش از مصرف از سالم بودن میگو پلو مطمئن شوید.

جایگزین ها در طرز تهیه میگو پلو

سیر یکی از مواد غذایی مهم در طرز تهیه میگو پلو است که موجب طعم دار شدن میگو می گردد. بعلاوه استفاده از سیر بوی زهم میگو را نیز از بین می برد. اگر به هر علت مایل به استفاده از سیر خام نیستید، می توانید آن را با پودر سیر جایگزین کنید. پودر سیر، هم در مزه دار کردن و هم در تهیه مواد میگو کاربرد دارد.

خواص میگو

میگو به عنوان منبعی غنی از امگا 3، مواد معدنی همانند کلسیم، منیزیم و مس و ویتامین های مختلف شناخته می گردد، اما کالری کمی دارد و به همین علت مصرف آن در رژیم غذایی لازم است. میگو در تقویت استخوان ها و فراوری سلول های خونی نقش داشته و از ابتلا به پوکی استخوان و کم خونی جلوگیری می نماید. از دیگر خواص میگو می توان به سلامت پوست و مو، افزایش سطح انرژی روزانه، سلامت قلب و عروق، آرامش روانی و سلامت جنین در مادران باردار اشاره نمود. علاوه بر یادگیری دستور پخت میگو پلو، طرز تهیه دوپیازه میگو نیز انتخابی مجذوب کننده برای بهره مندی از خواص میگو است.

میگو پلو، خوشمزه، سریع و مقوی

در این مطلب از مجله خبرنگاران به معرفی طرز تهیه میگو پلو با 4 روش مختلف پرداختیم. میگو پلو را می توان در منزل تهیه کرد و از طعم مجذوب کننده آن لذت برد، اما روش دیگری نیز برای خوردن یک وعده غذای مجذوب کننده با میگو وجود دارد. شما می توانید غذای موردنظر خود را با یاری سفارش انلاین غذا خبرنگاران سفارش داده و در مدت زمان کوتاهی درب منزل تحویل بگیرید. میگو پلو انتخابی خوشمزه و مقوی است که از خوردن آن سیر نمی شوید.

سوالات متداول

میگو را چگونه تمیز کنیم؟

برای تمیز کردن میگو، قیمت بالایی آن را برش زده و رگ سیاه میگو را خارج کنید. سپس میگو را با آب سرد بشویید تا آماده پخت گردد. دقت داشته باشید که میگو را حتما با آب سرد بشویید، چراکه آب گرم بافت میگو را شبیه میگو پخته می نماید.

چگونه بوی زهم میگو را از بین ببریم؟

میگو را با سیر رنده شده و ادویه هایی مانند نمک، پاپریکا، زعفران دم نموده، فلفل سیاه و ادویه ماهی مخلوط کنید و در یخچال استراحت دهید تا بوی زهم میگو از بین رفته و طعم دار گردد.

چرا بافت میگو سفت و لاستیکی می گردد؟

میگو را تنها باید به مدت 4 تا 6 دقیقه در روغن تفت دهید، اگر میگو بیش از حد سرخ گردد، بافت آن سفت و لاستیکی خواهد شد.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 11 بهمن 1403 بروزرسانی: 11 بهمن 1403 گردآورنده: khaneh-jok-sms.ir شناسه مطلب: 1883

به "طرز تهیه میگو پلو را با روش های مختلف امتحان کنید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه میگو پلو را با روش های مختلف امتحان کنید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید