طرز تهیه سالاد سزار رژیمی خوشمزه بهتر از رستوان
به گزارش جملات زیبا، حتما شما هم این جمله را زیاد شنیده اید که سالاد غذا نیست. اگر جزو کسانی هستید که به این جمله معتقدید باید به شما بگوییم که سالاد سزار می تواند نقش یک غذای کامل را ایفا نماید. پروتئین موجود در سالاد سزار به همراه میزان زیادی فیبر کاهو، می تواند شما را کاملا سیر و مواد مغذی بدنتان را نیز تامین کند. اگر برنامه منظم ورزشی و غذایی را در روتین روزانه تان قرار داده اید، می توانید آن را با یک سالاد سزار رژیمی کامل کنید. این روش تهیه سالاد سزار رژیمی، سالم ترین دستور پخت برای ورزشکاران و افرادی است که به داشتن تغذیه سالم اهمیت می دهند. این شیوه پخت نزدیک ترین طعم و مزه را به دستور پخت اصلی سالاد سزار دارد. در ادامه، طرز تهیه یک سالاد سزار رژیمی خانگی برای شما آورده شده است.
مواد اولیه تهیه سالاد سزار رژیمی
- سینه مرغ 1 عدد
- کاهو رسمی 1 عدد
- نان باگت فرانسوی 1 عدد
- تخم مرغ آب پز 2 عدد
- ماست یونانی 1 پیمانه
- سیر 2 حبه
- آووکادو 1 عدد
- آب لیموترش 1 عدد
- پنیر پارمسان 1 پیمانه
- روغن زیتون به میزان لازم
- نمک به میزان لازم
- فلفل سیاه به میزان لازم
- پودر اورگانو به میزان لازم
- پودر سیر به میزان لازم
مراحل تهیه سالاد سزار رژیمی
1. تُست کردن نان سالاد سزار
برای تهیه سالاد سزار رژیمی، قبل از هر چیز بهتر است نان آن را آماده کنیم. برای تهیه نان تست، نان باگت را به قطعات ریز و مکعب های دو یا سه سانتی متری برش می دهیم و آن ها را روی سینی فر پهن می کنیم. بعد از پهن کردن تکه های نان، روی آن ها میزانی روغن زیتون، پودر سیر، ارگانو و نمک می پاشیم. بعد از اضافه کردن مواد، نان ها را روی سینی با دست مخلوط می کنیم تا روغن زیتون و ادویه ها در تمام سطح تکه های نان به صورت یکدست پخش شوند. سپس سینی را درون فر قرار می دهیم تا زمانی که نان به خوبی تست و روی سطح نان ها مانند تصویر زیر طلایی گردد. در صورت تمایل می توانید به جای نان باگت، از نان ترکی یا انواع نان های پخته شده با خمیر ترش نیز بهره ببرید.
2. تهیه سس مخصوص سالاد سزار رژیمی
بعد از آماده شدن نان سالاد نوبت به تهیه سُس مخصوص سالاد سزار می رسد. در این مرحله یک کاسه بزرگ برمی داریم و ماست یونانی را توی کاسه می ریزیم. به یک پیمانه ماست یونانی دو تا سه قاشق غذاخوری روغن زیتون، آب نصف یک عدد لیمو ترش، سیر له شده و سه قاشق غذاخوری پنیر پارمسان رنده شده را اضافه می کنیم. بعضی از افراد ترجیح می دهند در این مرحله از سس مایونز رژیمی و کم چرب نیز استفاده نمایند. استفاده از سس مایونز در ترکیب این سُس کاملا دلخواه است.
3. پختن سینه مرغ
در این مرحله نوبت به مزه دار کردن و پخت سینه مرغ می رسد. یک عدد سینه مرغ را روی تخته کار قرار می دهیم. سعی کنید گوشت سینه را به آرامی با برش طولی به نصف تقسیم کنید. حالا تکه های مرغ را درون یک کاسه ریخته و آن ها را مزه دار می کنیم. برای مزه دار کردن سینه مرغ به آن روغن زیتون، پودر اورگانو، فلفل سیاه و نمک می زنیم. بعد از افزودن مواد، گوشت و مواد را هم می زنیم تا مزه ها به خورد گوشت بروند. حالا یک ماهیتابه را روی شعله گاز قرار می دهیم و منتظر می مانیم تا گرم گردد. بعد از گرم شدن تابه، کف آن میزانی روغن زیتون می ریزیم، در حدی که فقط کف ماهیتابه چرب گردد. حالا تکه های مرغ را کف تابه قرار می دهیم و اجازه می دهیم تا هر دو طرف آن به خوبی سرخ گردد. هر چند دقیقه یک بار مرغ ها را برمی گردانیم تا هر دو طرف آن به میزان یکسان پخته گردد. بعد از اینکه مرغ مغزپخت شد، مرغ گریل شده را روی تخته قرار می دهیم و برش می زنیم.
4. شستن و خرد کردن کاهو و آووکادو
یک عدد کاهو رسمی داریم که باید آن را بشوییم و ضدعفونی کنیم. بعد از آبکشی کاهو آن را روی صافی قرار دهید و اجازه بدهید تا حد زیادی آب آن گرفته گردد. بعد از آن برگ های کاهو را به تکه های نسبتا درشت برش می دهیم و درون یک ظرف بزرگ می ریزیم. یک آووکادو را از وسط نصف میکنیم هسته آن را جدا نموده و با چاقو روی آن برش های مورب ایجاد می کنیم. راحت ترین کار برای جدا کردن پوست آووکادو، استفاده از قاشق است. با قاشق پوست آووکادو را از آن جدا نموده و تکه های آن را به کاهو خرد شده اضافه می کنیم. آووکادو سرشار از مواد معدنی و مغذی مختلفی است که ارزش غذایی سالاد سزار رژیمی شما را افزایش داده و مواد مورد احتیاج بدن را تامین می نماید.
5. مخلوط کردن مواد سالاد سزار رژیمی
در این مرحله تقریبا کار به اتمام رسیده و می توانیم تمام مواد سالاد را با یکدیگر ترکیب کنیم. درون ظرفی که کاهو در آن واقع شده است، تکه های نان تُست شده، مرغ گریل شده و سس مخصوص سالاد را اضافه می کنیم. مواد را به آرامی با هم مخلوط می کنیم تا مرغ ها له نشوند. نکته ای که در این مرحله بسیار حائز اهمیت است، به میزان بودن سس سالاد سزار و رعایت نسبت آن با سایر مواد سالاد است. اگر میزان سُس را بیش از حد نرمال به سالاد اضافه کنید، تکه های نان برشته شده، نم دار می شوند و مزه سالاد تحت تاثیر قرار می گیرد. بعد از اینکه مواد را با هم مخلوط کردید می توانید برای داشتن طعم بهتر، در حد دو تا سه قاشق غذاخوری روی آن پنیر پارمزان رنده شده نیز بهره ببرید. دو عدد تخم مرغ آب پز را نیز از وسط نصف نموده و روی سالاد قرار می دهیم.
سوالات متداول درباره طرز تهیه سالاد سزار رژیمی
طرز تهیه سالاد سزار رژیمی اگر از سالاد سزار معمولی ساده تر نباشد، سخت تر هم نیست. چیزی که رسپی این دو را از یکدیگر متمایز می نماید استفاده بیشتر از پروتئین و چربی های سالم برای بالا بردن ارزش غذایی این سالاد است. حالا که روش تهیه این سالاد خوشمزه را یاد گرفتیم بهتر است به چند سوال پرتکرار درباره آن پاسخ بدهیم.
برترین روش نگهداری از سالاد سزار چیست؟
اگر نتوانستید تمام سالاد سزار را مصرف کنید و میزانی از آن باقی ماند، می توانید برای دو تا چهار روز آن را در یخچال نگهداری کنید. برترین روش نگهداری این است که تکه های مختلف سالاد مانند مرغ و سایر مخلفات را جدا کنید و درون ظرف های جداگانه نگه دارید.
برای تهیه سس سالاد سزار رژیمی از چه مواد دیگری می توان استفاده کرد؟
چیزی که یک خوراکی یا غذا را رژیمی و سالم می نماید، ارزش غذایی بالای آن و استفاده از چربی های مفید به جای چربی های مضر است. برای داشتن سس سالاد سزار رژیمی می توانید از موادی مانند سرکه سیب، سرکه بالزامیک، سس خردل و روغن آووکادو هم بهره ببرید. ناگفته نماند که به جای استفاده از ماست یونانی می توانید ماست ایسلندی را به عنوان ترکیب اصلی به مواد اضافه کنید.
به جای پنیر پارمزان در سالاد سزار، از چه پنیری می توان استفاده کرد؟
بعضی افراد معتقدند که اضافه کردن پنیر پارمزان به سالاد، کالری آن را بالا برده و به همین علت در پی یک جایگزین مناسب برای آن هستند. در صورتی که نمی خواهید از پنیر پارمزان در سالاد سزار رژیمی خود بهره ببرید، پیشنهاد ما جایگزین کردن آن با پنیر فتا یا پنیر ریکوتا است.
منبع: کتاب کاله