مردم و نانوایی ها، هر دو ناراضی، دخل و خرج نانوایی ها با هم نمی خواند
به گزارش جملات زیبا، خبرنگاران/ایلام رئیس اتحادیه صنف نانوایان ایلام گفت: در حال حاضر ما در شهرستان ایلام 170 باب نانوایی داریم که از این تعداد 40 نانوایی اضافه بر ظرفیت محسوب می شوند و چون دخل و خرج آنها با هم نمی خواند و سهمیه آرد آنها هم کم است، قانون ساعات کاری را رعایت نمی کنند و این مساله باعث نارضایتی مردم، مسولان و خود نانوایی شده است.
صادق پژوهان با اعلام این خبر در گفت وگو با خبرنگاران، اظهار کرد: به نام مثال نرخ یک عدد نان لواش در ایلام 250 تومان است و همین نان در بیشتر استان های کشور بین 400 تا 450 تومان نرخ گذاری شده است اگر این نانوایی لواش روزانه در تیراژ 6 هزار نان کار کند نسبت به نانوایی های استان های دیگر چقدر ضرر می کند؟
وی مشکل دیگر نانوایی ها در شهرستان را آزاد شدن نانوایی ها از دهه گذشته تا کنون دانست و ادامه داد: در سال 1391 به منظور افزایش اشتغال به دستور دولت وقت، هر کس مجوز راه اندازی نانوایی داشت توانست دریافت کند و این کار بدون بدون در نظر گرفتن ظرفیت شهر انجام شد، به یکباره تعداد نانوایی های شهرستان از 140 باب نانوایی به 330 باب افزایش پیدا کرد اما در یک بازه زمانی کوتاه تعدادی از این نانوایی ها ورشکست شدند.
پژوهان شرح داد: در حال حاضر ما در شهرستان ایلام 170 باب نانوایی داریم که از این تعداد 40 نانوایی اضافه بر ظرفیت محسوب می شوند و چون دخل و خرج آنها با هم نمی خواند و سهمیه آرد آنها هم کم است، قانون ساعات کاری را رعایت نمی کنند و این مساله باعث نارضایتی مردم، مسولان و خود نانوایی شده است.
رئیس اتحادیه صنف نانوایان ایلام با بیان اینکه مدت دو سال است هیچ مجوز جدیدی برای راهاندازی نانوایی صادر نشده است گفت: تعداد نانوایی ها در کشور اشباع و در ایلام فوق اشباع است.
وی افزود: نان در ایلام بر اساس قیمت تمام شده و آنالیزهای اجرا شده ارزان است و نانوایی ها مشکل سهمیه آرد دارند و این برای صاحبان نانوایی ها ضرر دو طرفه محسوب می شود و کمرشکن است.
پژوهان تأکید کرد: در حال حاضر به دلیل مسائل فوق، نانوایی ها در ایلام برای تأمین معاش خود دست به خام فروشی و کم فروشی می زنند و متأسفانه خسارت جریمه های سنگین را هم به جان می خرند اما واقعاً چاره ای ندارند.
این مسئول صنفی گفت: مقدار تورم هر چه که باشد برای نانوایی باید دو برابر محاسبه شود چرا که هزینه های جانبی همچون حقوق کارگر، بیمه کارگر، آب و برق و کرایه مغازه و خمیر مایه براساس تورم افزایش می یابد در حالی که اجازه افزایش قیمت نان داده نمی شود، مسئولان هیچگاه به این مسئله واضح و روشن توجه نکرده اند.
منبع: خبرگزاری ایسنا