یلدای متفاوت امسال، فرصتی برای ترویج قصه&zwnjگویی و کتاب&zwnjخوانی بچه ها
به گزارش جملات زیبا، تهران (پانا) - حدود هشتاد نفر از اهالی ادبیات کودک و نوجوان با انتشار پیام مشترکی در آستانه شب یلدای متفاوت امسال، بر استفاده از ظرفیت های مراسم شب چله برای توجه به بچه ها و ترویج کتاب خوانی و ادبیات میان ایشان تأکید کردند.
به گزارش ایرنا، آخرین شب پاییز که درازترین و تاریک ترین شب سال محسوب می شود با نام شب یلدا جایگاه ویژه ای در میان ایرانیان دارد و مردم ایران تا سپیده دم با انواع و اقسام برنامه های مفرح در کنار یکدیگر این شب دراز را به خوشی سپری می کنند تا تاریکی و سردی و اندوه غیبت خورشید روحشان را تضعیف نکند.
جشن یلدا امروزه توسط ایرانیان با شب نشینی اقوام و خانواده در کنار یکدیگر برگزار می شود بدین گونه که اعضای خانواده در این شب مهم گردهم آمده و افراد مسن خانواده شروع به تعریف کردن قصه های کهن بویژه برای بچه ها می کنند که جایگاه قابل توجهی در این آیین به عنوان میراث داران آینده دارند.
امسال اما یلدا باید اندوه حضور کرونا را هم تحمل کند، در سایه سنگین شیوع این ویروس که بر عالم سایه افکنده امسال این دورهمی کهن باید به شکلی متفاوت و متمایز و به عبارتی استثنایی برگزار شود. امسال یلدای کهن ما باید رنگ مدرنیته را به خود ببیند و مجازی برگزار شود. اما به این فضای متفاوت باید به عنوان فرصتی برای ترغیب بچه ها به کتابخوانی بهره برد.
برگزاری هرچه باشکوه تر این سنت کهن در شرایط کرونا زده امروز با توجه به محدودیت های بهداشتی و توصیه های پیشگیری و بازگشت سلامت همیشگی به جامعه، دغدغه امروز فرهنگ دوستان کشور است. مساله ای که امروز مورد توجه اهالی ادبیات کودک قرار گرفته است، حدود هشتاد نفر از اهالی ادبیات کودک و نوجوان با انتشار پیام مشترکی بر استفاده از ظرفیت های مراسم شب چله برای توجه به بچه ها و ترویج کتاب خوانی و ادبیات میان ایشان تأکید کردند.
پیش تر نیز گروهی دیگر از نویسندگان کودک با پیامی خانواده ها را به شیرین تر کردن ایام شب یلدا برای بچه ها دعوت کرده بودند.
در میان امضاکنندگان این پیام نویسندگانی از مهاجران افغانستانی و همچنین حدود بیست نویسنده ساکن شهرستان های مختلف نیز دیده می شوند.
این نویسندگان در پیام های خود آورده اند: یلدا می رسد و ما می خواهیم به رسم قشنگ ایرانیان، درازترین شب سال را پر کنیم از روشنی و شادی و شعر و شیرینی.
یلدا شب ترین شبِ سال است و از پس آن زمستان سر می رسد؛ اما با یلدا روزهایی می آید که هر کدام لحظه ای بزرگ تر می شوند و شب هایی که هر یک ذره ای کوتاه تر.
این است راز یلدا: باید پا به پای خورشید صبوری کنیم تا بزرگ شدن روشنی و کوچک شدن تاریکی ما را برساند به روز و شبی برابر؛ درست اندازه همدیگر؛ و درست همان جاست که بهار می شکوفد...
ما شاعران، قصه نویسان، تصویرگران، منتقدان، پژوهشگران، روزنامه نگاران، مترجمان و مروجان ادبیات کودک و نوجوان می خواهیم برای بچه ها از یلدا بگوییم؛ خاطراتی از شب یلدا وقتی هنوز کودک بودیم. از خانواده ها هم می خواهیم در این شب قصه هایی از نور و امید و شادی بگویند و بچه ها هم با آرزوهایی یلدایی، به کوتاهی یک جمله و به سرخی یک دانه انار این شب را زیباتر کنند.
امضاکنندگان: سمیرا آرامی، فرزانه آقاپور، حمید اباذری، پیام ابراهیمی، حسن احمدی، محمدکاظم اخوان، احمد اکبرپور، عزت الله الوندی، داوود امیریان، افسون امینی، علی باباجانی، نگار پدرام، پروین پناهی، جعفر توزنده جانی، حمیدرضا توکلی، فرشاد تولایی، ریحانه جعفری، لاله جعفری، سعید حسام پور، زهرا حقوردی، فروزنده خداجو، مصطفی خرامان، رضوان خرمیان، حمیدرضا داداشی، فائزه دائمی، جواد راهنما، محمدسرور رجایی، شیدا رنجبر، ظریفه رویین، فاطمه زمانه رو، فاطمه سرمشقی، مرضیه سرمشقی، علی اصغر سیدآبادی، سمیه سیدیان، علی شاهترابی، زهرا شاهی، سمانه شریفی، نوشین شعبانی، مجید شفیعی، محمد شفیعی، عاطفه شفیعی راد، مکرمه شوشتری، مریم صباغ زاده، شکوفه صمدی، کاظم طلایی، مهدی طهوری، گلنوش عطار، فریدون عموزاده خلیلی، کیانوش غریب پور، مهناز فتاحی، سیدحسین فدایی حسین، قاسمعلی فراست، زهرا فردشاد، پیوند فرهادی، حدیثه قربان، علی قنبری، سمیرا قیومی، سیدعلی کاشفی خوانساری، علیرضا کرمانی فاروب، محمدحسین کیانپور، حدیث لزر غلامی، نیلوفر مالک، محمدرضا مرزوقی، زهره مسکنی، زیتا ملکی، هاله مؤدبیان، زهرا موسوی، عذرا موسوی، انسیه موسویان، روح الله مهدی پور عمرانی، نازیلا نوبهاری، حسن نوروزی (بومان)، پرناز نیری، نیلوفر نیک بنیاد، زهره نیلی، رفعت هاشمی سی سخت، محسن هجری، معصومه یزدانی و محمدرضا یوسفی.
منبع: خبرگزاری پانا