طرز تهیه پای کدو تنبل ، اگر وسط پای کدو حلوایی شل شد چه کنیم؟

به گزارش جملات زیبا، پای کدو تنبل یا پای کدو حلوایی یکی از خوشمزه ترین انواع پای و از دلچسب ترین به حساب میاد. شما می تونید این شیرینی لذیذ رو با خمیر پای خانگی یا آماده یا حتی با کراست بیسکویتی درست کنید و به عنوان هم سرو کنید. با این مقاله از در همراه ما باشید تا طرز تهیه پای کدو تنبل با خمیر خانگی رو به شما آموزش بدیم.

طرز تهیه پای کدو تنبل ، اگر وسط پای کدو حلوایی شل شد چه کنیم؟

طرز تهیه پای کدو تنبل با خمیر خانگی در یک نگاه

برای درست کردن پای کدو تنبل با خمیر خانگی، اول آرد رو یک بار الک کنید و با شکر و نمک مخلوط کنید. سپس، کره سرد و خرد شده رو اضافه کنید و با نوک انگشت یا کاتر خمیر به شکل خرده نان دربیارید. آب سرد رو کم کم اضافه کنید تا خمیر به شکل توده ای منسجم دربیاد؛ بعد خمیر رو فرم بدید و به شکل دیسک دربیارید؛ این خمیر رو حداقل 30 دقیقه داخل یخچال استراحت بدید.

در این فاصله، کدو حلوایی رو پوست بگیرید، تکه کنید و حدود 20 تا 30 دقیقه بپزید تا نرم بشه. پوره کدو تنبل رو با شکر و ادویه ها مخلوط کنید؛ تخم مرغ و خامه رو هم بهش اضافه کنید و هم بزنید تا مایه صاف و غلیظی ایجاد بشه. خمیر رو روی سطح آردپاشی شده باز کنید؛ داخل قالب 23 سانتی متری قرار بدید؛ لبه ها رو مرتب کنید و کف خمیر رو با چنگال سوراخ بزنید.

مایه کدو تنبل رو داخل خمیر بریزید و سطحش رو صاف کنید. پای کدو تنبل رو ابتدا 15 دقیقه در فر گرم با دمای 220 درجه سانتی گراد بپزید. سپس دما رو به 180 درجه سانتی گراد کاهش بدید و برای 40 تا 50 دقیقه دیگه اجازه بدید بپزه. بعد از پخت، پای کدو حلوایی رو با قالب حداقل 2 ساعت روی توری فلزی خنک کنید. در ادامه، پای رو از قالب بیرون بیارید و با چاقوی گرم برش بزنید و همراه خامه زده شده یا بستنی سرو کنید.

برای مطالعه مواد لازم، مراحل و جزییات درست کردن پای کدو تنبل ادامه این مطلب رو بخونید.

مواد لازم برای تهیه پای کدو تنبل با خمیر خانگی

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
آرد همه منظوره2 و نیم لیوان فرانسوی دسته دار
کره (سرد باشد)1 لیوان فرانسوی دسته دار
شکر (برای خمیر)1 قاشق غذاخوری
نمک (برای خمیر)نصف قاشق چای خوری
آب سرد4 تا 6 قاشق غذاخوری
کدو تنبل پخته و پوره شده2 لیوان فرانسوی دسته دار
شکر قهوه ای3/4 لیوان فرانسوی دسته دار
شکر سفید1/4 لیوان فرانسوی دسته دار
نمکنصف قاشق چای خوری
دارچین1 قاشق چای خوری
پودر زنجبیلنصف قاشق چای خوری
جوز هندی1/4 قاشق چای خوری
میخک (اختیاری)نوک قاشق چای خوری
تخم مرغ2 عدد
شیر یا خامه1 لیوان فرانسوی دسته دار
بستنی، خامه زده شده و دارچینبرای تزیین و سرو پای کدو تنبل

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: حدود 30 تا 45 دقیقه

مدت زمان لازم برای استراحت خمیر پای کدو تنبل: حداقل 30 دقیقه

مدت زمان لازم برای پخت پای کدو تنبل در فر: حدود 55 تا 65 دقیقه

مدت زمان لازم برای خنک شدن پای کدو تنبل: 2 ساعت

مراحل طرز تهیه پای کدو تنبل با خمیر خانگی

طرز تهیه پای کدو تنبل با خمیر خانگی، خمیر آماده و بازاری یا حتی با کراست بیسکویتی قابل انجامه. شما می تونید پای کدو حلوایی خوشمزه رو با خامه زده شده یا با بستنی وانیلی سرو کنید.

مرحله اول: مخلوط آردی رو آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه پای کدو تنبل با خمیر خانگی، آرد رو یک بار الک کنید و توی یه کاسه بزرگ بریزید؛ الک کردن باعث می شه آرد هوا بخوره، سبک تر بشه و خمیرتون موقع پهن کردن ترک نخوره یا سنگین نشه. بعد از الک کردن، شکر و نمک رو به آرد اضافه کنید. این مواد رو با ویسک یا قاشق چوبی به خوبی هم بزنید تا کاملا مخلوط بشن و هیچ توده و گلوله ای باقی نمونه.

در صورت تمایل، برای خرید آرد همه منظوره، شکر و نمک می تونید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله دوم: کره سرد رو اضافه کنید

حالا کره سرد رو از یخچال بیرون بیارید و به مکعب های ریز حدود نیم سانتی خرد کنید؛ هر چی این مکعب ها کوچیک تر و منظم تر باشن، کنترل کار برای شما آسون تر می شه و بافت خمیر بهتر درمیاد.

کره رو وسط آرد بریزید و برای 5 تا 7 دقیقه با نوک انگشت هاتون یا کاتر خمیر (pastry cutter) کره رو به آرد فشار بدید. این جا باید فقط از نوک انگشتان بهره ببرید؛ وگرنه گرمای کف دست شما باعث ذوب شدن کره می شه. اگر کره ذوب بشه، خمیر پای موقع پخت ترد و لایه لایه نمی شه. هدف اینه که یه خمیر شبیه خرده نان داشته باشید.

برای خرید کره می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله سوم: آب سرد رو اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه پای کدو تنبل خوشمزه، آب یخ (خیلی سرد) رو کم کم به خمیر اضافه کنید. برترین کار اینه که آب رو با قاشق بریزید و همزمان با یه کاردک چوبی خمیر رو جمع کنید.

توی این مرحله اصلا نباید خمیر رو ورز بدید؛ فقط مواد رو به سمت هم هل بدید تا به هم بچسبن. بعد از اضافه کردن 2 قاشق آب، کمی از خمیر رو توی دست تون بگیرید و فشار بدید؛ اگه پخش شد، دوباره 1 قاشق آب اضافه کنید. اما اگه به شکل یه گلوله سفت چسبید، معلوم می شه آب زیادی ریختید. معمولا در این مرحله فقط به 4 تا 6 قاشق غذاخوری آب یخ احتیاج دارید. در سرانجام، خمیر باید به صورت یه توده نسبتا منسجم و کمی زبر دربیاد.

مرحله چهارم: خمیر پای کدو تنبل رو جمع کنید

بعد از جمع شدن خمیر، نوبت شکل دادن و استراحته. خمیر رو خیلی آروم و بدون ورز دادن، جمع کنید و از کاسه بیرون بیارید. سطح کار رو آردپاشی کنید و خمیر جمع شده رو روی سطح کار بذارید. فقط با کف دست 2 تا 3 بار خمیر رو فرم بدید تا یکدست تر بشه. بعد با کمی فشار، خمیر رو به شکل یه دیسک صاف و پهن (نه توپ) دربیارید. اینکه خمیر رو به شکل دیسک دربیارین خیلی مهمه چون هم راحت تر و یکنواخت تر باز می شه، هم سریع تر و بهتر سرد می مونه.

مرحله پنجم: خمیر پای کدو تنبل رو استراحت بدید

حالا دیسک خمیر رو داخل سلفون یا کیسه فریزر بپیچید. کیسه باید کاملا هواگیری بشه تا خمیر پای خشک نشه. بعد خمیر رو حداقل برای 30 دقیقه داخل یخچال بذارید تا استراحت کنه. این استراحت یکی از کلیدی ترین مراحل خمیر پای به حساب میاد؛ چون باعث می شه کره دوباره حسابی سفت بشه و گلوتن هم آروم بگیره. نتیجه اینه که خمیر موقع باز کردن ترک نمی خوره، موقع پخت جمع نمی شه و در نهایت کراست پای کدو حلوایی تردتر، لایه دارتر و خوش فرم تر درمیاد.

مرحله ششم: پوره کدو تنبل رو آماده کنید

در این فاصله، کدو رو بشورید و نصف کنید. تخم ها و ریشه هاش رو با قاشق جدا کنید. بعد پوست کدو حلوایی رو بگیرید و به قطعات کوچیک برش بزنید؛ حالا تکه های کدو تنبل رو با اندازهکمی آب جوش توی قابلمه مناسبی بریزید و برای 20 تا 30 دقیقه بپزید تا کاملا نرم بشن. سپس، کدو حلوایی نرم شده رو داخل غذاساز بریزید یا با گوشت کوب دستی له کنید تا یه پوره نرم و یکنواخت بدست بیاد. برای نتیجه بهتر، می تونید پوره رو از صافی رد کنید تا کاملا یکدست بشه.

مرحله هفتم: ادویه ها و شکر رو به پوره کدو تنبل اضافه کنید

وقتی پوره کدو تنبل آماده و کاملا نرم و یکدست شد، وقتشه ادویه ها رو بهش اضافه کنید تا طعمش عالی بشه. پس پوره رو توی یه کاسه بزرگ بریزید؛ بعد شکر قهوه ای، شکر سفید، کمی نمک و ادویه ها مثل دارچین، زنجبیل، جوز هندی و نوک قاشق میخک (آسیاب شده) رو روی پوره کدو حلوایی بپاشید. این مواد رو به آرومی هم بزنید تا همه مواد ترکیب بشن و طعم ها یکنواخت پخش بشن. دقت کنین زیاد هم نزنید تا بافت پوره کدو تنبل سبک نشه.

برای خرید شکر، دارچین و زنجبیل می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله هشتم: تخم مرغ و خامه رو اضافه کنید

حالا 2 عدد تخم مرغ رو بشکنید و به پوره اضافه کنید. با یه قاشق چوبی یا کاردک آروم هم بزنید تا تخم مرغ ها کاملا با پوره ترکیب بشن. بعد خامه یا شیر رو کم کم بریزید و دوباره هم بزنید تا یه مایه صاف، روان و غلیظ داشته باشید. یادتون باشه زیاد هم نزنید؛ وگرنه موقع پخت، سطح پای کدو تنبل ترک می خوره یا کف می کنه.

برای خرید تخم مرغ و خامه می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله نهم: خمیر پای کدو تنبل رو باز کنید

الان دیگه وقتشه خمیر پای کدو تنبل رو از یخچال بیرون بیارید و روی سطح آردپاشی شده بذارید؛ کمی آرد هم روی خمیر بپاشید تا وردنه بهش نچسبه. سپس، وردنه رو با حرکات کوتاه و یکنواخت روی خمیر بغلتونید تا خمیر پای باز بشه و ضخامتش به حدود 3 میلی متر برسه. فر رو هم با دمای 220 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم بشه.

مرحله دهم: خمیر پای کدو تنبل رو توی قالب بذارید

یه قالب 23 سانتی متری استاندارد (مخصوص پای) رو بردارید و داخل قالب رو چرب کنید. حالا خمیر پای کدو حلوایی رو طوری توی این قالب قرار بدید که کف و دیواره های قالب رو بپوشونه. اگه خمیر کمی بزرگ تر از قالب بود، لبه هاش رو با چاقو یا قیچی برش بزنید و مرتب کنید. بعد با انگشت یا پشت قاشق لبه ها رو به شکل دلخواه فرم بدید. مراقب باشید، خمیر رو زیاد فشار ندید تا له و پاره نشه. کف خمیر رو هم با چنگال چند سوراخ ریز بزنید تا هنگام پخت پف نکنه.

مرحله یازدهم: مایه پای کدو تنبل رو توی خمیر بریزید

در این مرحله از طرز تهیه پای کدو تنبل مجلسی، مایه کدو تنبل رو آروم داخل قالبی بریزید که خمیر رو پهن کردید. سطح مایه کدو تنبل رو با کاردک صاف کنید. اگه دوست دارید، می تونید لبه های خمیر رو با انگشت فرم بدید یا برای تزیین، نوارهای خمیری روی پای بذارید. دقت کنید، مواد رو زیاد فشار ندید تا خمیر از دیواره ها جدا نشه.

مرحله دوازدهم: پای کدو تنبل رو در دو مرحله بپزید

قالب پای کدو تنبل رو در طبقه میانی فر گرم بذارید و ابتدا به مدت 15 دقیقه بپزید تا خمیر خودش رو بگیره و لبه هاش طلایی بشه. بعد دمای فر رو کاهش بدید و روی 180 درجه سانتی گراد بذارید؛ اجازه بدید پای کدو تنبل برای 40 تا 50 دقیقه دیگه بپزه تا مایه داخلی کاملا ببنده.

وقتی مرکز پای فقط کمی تکون خورد ولی شل نبود، معلوم می شه آماده ست. اگه دیدید لبه های خمیر دارن قهوه ای می شن، می تونید لبه ها رو با فویل بپوشونید تا نسوزه.

مرحله سیزدهم: پای کدو تنبل رو خنک کنید

بعد از گذشت این مدت، پای کدو تنبل رو از فر بیرون بیارید و برای 2 ساعت روی توری فلزی بذارید تا پای داخل قالب خنک بشه. بعد می تونید پای رو از توی قالب خارج کنید. توجه داشته باشید، پای کدو حلوایی باید کاملا خنک بشه تا بتونید سالم از قالب بیرون بیارید و برش بزنید.

مرحله آخر: پای کدو تنبل رو سرو کنید

حالا می تونید یه چاقوی تیز رو برای چند ثانیه توی آب گرم بذارید و با دستمال خشک کنید؛ سپس، پای کدو تنبل رو با این چاقوی گرم برش بزنید. در صورت تمایل، می تونید پای کدو حلوایی رو با خامه فرم گرفته ()، بستنی وانیلی () یا کمی دارچین تزئین و سرو کنید.

در صورت تمایل، برای خرید انواع بستنی مثل بستنی وانیلی می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

نکات مهم در طرز تهیه پای کدو تنبل با خمیر خانگی

  • آرد رو حتما قبل از آغاز یک بار الک کنید تا سبک بشه و خمیر راحت تر پهن بشه و ترک نخوره.
  • کره باید کاملا سرد باشه و فقط با نوک انگشت یا کاتر خمیر با آرد مخلوط بشه تا خمیر ترد و لایه لایه بشه.
  • آب سرد رو کم کم اضافه کنید و خمیر رو اصلا ورز ندید.
  • خمیر رو بعد از جمع شدن به شکل دیسک دربیارید و حداقل 30 دقیقه داخل یخچال استراحت بدید تا کره سفت بشه و گلوتن آروم بگیره.
  • موقع باز کردن خمیر روی سطح کار و کمی روی خمیر آرد بپاشید تا وردنه به خمیر نچسبه؛ ولی آرد زیادی نریزید که خمیر خشک نشه.
  • پوره کدو تنبل باید کاملا نرم و یکدست باشه و ادویه ها رو به آرومی اضافه کنید تا طعم ها یکنواخت بشن و بافت مایه سبک نشه.
  • تخم مرغ و خامه رو کم کم اضافه کنید و زیاد هم نزنید تا مایه کف نکنه و موقع پخت ترک نخوره.
  • خمیر رو به آرومی داخل قالب بذارید و لبه ها رو مرتب کنید؛ کف خمیر رو با چنگال چند سوراخ بزنید تا هنگام پخت پف نکنه.
  • پای کدو تنبل رو اول در دمای بالاتر بپزید تا خمیر خودش رو بگیره و بعد دما رو کاهش بدید تا مایه داخلی کاملا ببنده.
  • بعد از پخت، حداقل 2 ساعت صبر کنید تا پای خنک بشه؛ وگرنه موقع برش زدن خرد می شه و داخلش شل می مونه.
  • برای برش زدن پای از چاقوی تیز بهره ببرید و هر بار چاقو رو قبل از برش داخل آب گرم بذارید و با دستمال تمیز کنید تا برش ها صاف باشن.
  • برای سرو می تونید روی هر تکه پای کدو تنبل کمی خامه زده شده، بستنی وانیلی یا کمی دارچین اضافه کنید تا خوشمزه تر بشه.

فوت و فن های خوشمزه شدن پای کدو تنبل

آیا خمیر پای حتما باید خانگی باشه یا می تونیم از خمیر آماده استفاده کنیم؟

می تونید از خمیر آماده بهره ببرید؛ ولی خمیر خانگی با کره تازه طعم و بافت خیلی بهتری به پای می ده.

پوره کدو حلوایی رو می تونیم از قبل آماده کنیم؟

بله، پوره کدو تنبل رو می تونین تا 3 روز در یخچال نگهداری کنید.

می تونیم پای کدو حلوایی رو در یک مرحله بپزیم؟

بهتره طبق دستور دو مرحله ای بپزید؛ مرحله اول باعث ترد شدن خمیر می شه و مرحله دوم مایه داخلی رو می بنده.

اگر وسط پای کدو حلوایی شل شد، چیکار کنیم؟

صبر کنید پای کدو تنبل کاملا خنک بشه؛ بعد از خنک شدن، وسطش سفت می شه و راحت برش می خوره.

می تونیم از ادویه های دیگری هم استفاده کنیم؟

بله، می تونید کمی هل، وانیل یا جوز هندی بیشتر اضافه کنید؛ ولی تعادل طعم ها مهمه تا پای خیلی تند یا شیرین نشه.

منبع: افق کوروش
انتشار: 15 آذر 1404 بروزرسانی: 15 آذر 1404 گردآورنده: khaneh-jok-sms.ir شناسه مطلب: 1934

به "طرز تهیه پای کدو تنبل ، اگر وسط پای کدو حلوایی شل شد چه کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه پای کدو تنبل ، اگر وسط پای کدو حلوایی شل شد چه کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید