طرز تهیه وافل کدو حلوایی ، روش های درست کردن وافل بدون دستگاه

به گزارش جملات زیبا، وافل کدو حلوایی یه یا خوش عطر و پاییزیه که ترکیب گرمای دارچین و نرمی کدو حلوایی، حال و هوای دل چسب خونه رو چند برابر می کنه. درست کردنش ساده ست و با دستگاه وافل ساز آماده می گردد. این بافتش لطیفه، رنگش طلایی و وقتی با عسل، خامه یا کمی پودر قند سرو می شه، یه انرژی شیرین و دلچسب برای کل روز بهت میده. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه وافل کدو حلوایی می پردازیم.

طرز تهیه وافل کدو حلوایی ، روش های درست کردن وافل بدون دستگاه

طرز تهیه وافل کدو حلوایی در یک نگاه

برای درست کردن وافل کدو حلوایی، اول کدو رو بپزین و پوره کنین تا صاف و غلیظ بشه. بعد تو یه ظرف جدا تخم مرغ، شکر و وانیل رو بزنین تا پف دار بشه، بعد پوره کدو و کره ذوب شده رو اضافه کنین و هم بزنین تا مایه تون یک دست بشه. تو یه کاسه دیگه آرد، بکینگ پودر، نمک و دارچین رو با هم مخلوط کنین و کم کم به مواد تر اضافه کنین تا خمیر غلیظ مناسبی به دست بیاد.

دستگاه وافل ساز یا قالب رو گرم و چرب کنین، خمیر رو بریزین و چند دقیقه بپزین تا طلایی و ترد بشه. در آخر هم وافل های داغ و معطر رو با عسل، خامه یا میوه تازه سرو کنین تا یه صبحونه پاییزی عالی داشته باشین.

برای خوندن میزان مواد اولیه، جزئیات و مراحل طرز تهیه وافل کدو حلوایی ادامه مطلب رو مطالعه کنید.

مواد لازم برای تهیه وافل کدو حلوایی

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
آرد سفید1 و نیم لیوان فرانسوی دسته دار
پوره کدو حلوایی پخته و نرم شده1 لیوان فرانسوی دسته دار
شیر1 لیوان فرانسوی دسته دار
تخم مرغ2 عدد
شکر2 تا 3 قاشق غذاخوری
روغن مایع یا کره (آب شده)3 قاشق غذاخوری
بیکینگ پودر2 قاشق چای خوری
دارچین1 قاشق چای خوری
نمک1/4 قاشق چای خوری
وانیلنصف قاشق چای خوری
عسل، خامه و میوه تازهبرای تزیین وافل کدو حلوایی

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: حدود 15 دقیقه

مدت زمان لازم برای تهیه و پخت وافل کدو حلوایی: 30 دقیقه

میزان کالری در هر 100 گرم وافل کدو حلوایی: حدود 200 کیلوکالری

مراحل طرز تهیه وافل کدو حلوایی در خانه

طرز تهیه وافل کدو حلوایی از اون دستورهایی هستش که به راحتی در خانه آماده میشه و یه شیرینی خوشمزه و مقوی رو می تونید تو خونه سرو کنید. اگه مرحله به مرحله پیش برین، یه وافل کدو حلوایی نرم و پُف دار درمیاد که بیرونش ترد و داخلش لطیفه، دقیقاً همون بافتی که باید داشته باشه.

مرحله اول: مواد اولیه رو آماده کنین

در اولین مرحله از طرز تهیه وافل کدو حلوایی، تخم مرغ ها، شیر و کره رو از یخچال دربیارین تا دمای محیط پیدا کنن. این کار خیلی مهمه چون اگه سرد باشن، موقع ترکیب با بقیه مواد باعث می شن خمیر سفتی درست بشه یا کره ببُره. در همین حین، کدو حلوایی رو بشورین تا گرد و خاکی که ممکنه روش باشه بره. بعد پوست بگیرین و به تکه های کوچیک (حدود دو بند انگشت) تقسیمش کنین تا راحت تر بپزه.

شما می تونید تخم مرغ، شیر و کره رو به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله دوم: کدو حلوایی رو بپزین

تکه های کدو رو داخل یه قابلمه بریزین و حدود نصف پیمونه آب اضافه کنین. قابلمه رو روی حرارت کم بذارین و درش رو نیمه بسته بذارین تا بخار فرار نکنه. هر چند دقیقه یه بار با قاشق چوبی هم بزنین تا تکه های زیر ته نگیرن. بعد از حدود 15 دقیقه، چنگال بزنین داخلش؛ اگه به راحتی فرو رفت و نرم شد، یعنی پخته. حالا بذارین یه گوشه تا یه کم خنک بشه.

مرحله سوم: پوره کدو حلوایی رو درست کنین

وقتی کدوها ولرم شدن، بریزینشون داخل غذاساز یا با گوشت کوب برقی پوره شون کنین. هدف اینه که یه پوره صاف و هموار داشته باشین، بدون هیچ تیکه سفتی. اگه حس کردین زیادی آب دار شده، می تونین چند دقیقه دوباره روی حرارت بذارین تا بخارش بره و غلیظ تر بشه. این پوره نباید شل باشه، چون بعداً باعث میشه وافل هاتون خمیر و سنگین از آب دربیان.

مرحله چهارم: آرد و بکینگ پودر رو الک کنین

توی یه کاسه میانه، آرد و بکینگ پودر رو با هم الک کنین تا هم هوا بشن و گلوله ای از آرد باقی نمونه. الک کردنش باعث میشه خمیر سبک تر بشه و موقع پخت، وافل ها پُف بهتری بگیرن.

شما می تونید آرد و بکینگ پودر رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله پنجم: نمک و دارچین رو اضافه کنین

نمک و دارچین رو بریزین داخل آرد الک شده و با قاشق هم بزنین تا همه شون قشنگ بین آرد پخش بشن. دارچین عطر اصلی این وافله و اگه خوب پخش نشه، ممکنه یه تیکه از وافل پر از دارچین بشه و یه تیکه دیگه هیچ طعمی نگیره.

شما می تونید نمک و دارچین رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله ششم: تخم مرغ، شکر و وانیل رو بزنین

توی یه کاسه بزرگ تر، تخم مرغ ها، شکر و وانیل رو با هم بریزین و با هم زن دستی یا برقی حدود دو تا سه دقیقه بزنین. این قدری بزنین که رنگش روشن تر بشه و مخلوط حالت کف دار و کش دار پیدا کنه. کار این مرحله اینه که هوا رو وارد مواد کنه تا وافل هاتون پُفکی و سبک بشن.

شما می تونید وانیل و شکر رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله هفتم: کره و پوره کدو رو اضافه کنین

کره رو بذارین روی حرارت ملایم یا توی مایکروویو تا فقط ذوب بشه (نذارین بجوشه). حالا کره ذوب شده و پوره کدو رو بریزین توی ترکیب تخم مرغ و شکر و با دور ملایم هم زن هم بزنین تا یه مایه یکدست و زرد نارنجی خوشرنگ به دست بیاد. اگه از بوی کره خوشتون نمیاد می تونین بخشی شو با روغن مایع جایگزین کنین.

مرحله هشتم: مواد خشک و تر رو با هم قاطی کنین

در ادامه برای درست کردن وافل کدو حلوایی، مخلوط آرد رو کم کم (در دو یا سه مرحله) بریزین داخل مایه تر. با لیسک یا قاشق چوبی هم بزنین و هر بار که آرد ریختین، صبر کنین تا قشنگ با مواد قاطی بشه بعد مرحله بعدی آرد رو بریزین. خمیر نهایی باید کاملاً یکدست و کمی غلیظ تر از خمیر پنکیک باشه. زیاد هم نزنین چون بافت وافل سفت میشه و پُفش می خوابه.

مرحله نهم: دستگاه یا قالب وافل رو گرم کنین

دستگاه وافل ساز رو روشن کنین و زمان بدید تا خوب داغ بشه (معمولاً یکی دو دقیقه زمان می بره). داغ بودن قالب خیلی مهمه چون باعث میشه سطح وافل ها یه لایه ترد پیدا کنه.

مرحله دهم: خمیر وافل کدو حلوایی رو بریزین و بپزین

به مقدار مناسب از خمیر وافل (حدود دو تا سه قاشق پر) بریزین وسط قالب و درشو ببندین. مواظب باشین کاملاً پرش نکنین چون خمیر پُف می کنه و اگه زیادی بریزین از کناره ها میریزه بیرون. زمان پخت معمولاً 5 تا 7 دقیقه بیشتر طول نمی کشه ولی اگه می خواین رنگش طلایی تیره تر بشه، کمی بیشتر نگه دارین. بوی دارچین که توی فضا پخش شد، یعنی کار تمومه!

مرحله یازدهم: وافل های کدو حلوایی رو از قالب دربیارین

با کاردک سیلیکونی یا چوبی، وافل ها رو به آرومی از قالب جدا کنین تا نشکنن. بعد بذارینشون روی توری تا بخارشون بره و ترد بمونن. اگه داغ داغ روی سطح صاف بذارین بخارش گرفتار میشه و نرمش می کنه، پس توری خنک کننده برترین گزینه ا ست.

مرحله آخر: وافل کدو حلوایی رو سرو کنین

حالا نوبت خوش مزه ترین بخشه! وافل های کدو حلوایی گرم و معطر رو با عسل، خامه یا قطعات هر میوه تازه ای که دوست دارید تزئین کنید. رنگ نارنجی کدو با طلایی وافل ترکیب قشنگی میده و همراه بوی دارچین واقعاً دل چسبه. این وافل رو با چای یا دمنوش در وعده صبحانه یا عصرانه سرو کنید. نوش جان!

عسل و خامه رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

چند روش تهیه وافل کدو حلوایی بدون دستگاه وافل ساز

  • اگه دستگاه وافل ساز ندارین، اصلاً نگران نباشین، چون می تونین خیلی راحت همین مواد وافل کدو حلوایی رو داخل تابه درست کنین و یه نتیجه تقریباً مشابه بگیرین. فقط کافیه همون مایه وافل رو که درست کردین، یه کم غلیظ تر از مایه پنکیک بذارین بمونه تا خوب جا بیفته. بعد یه تابه نچسب رو روی حرارت ملایم روشن کنین، کمی با برس چربش کنین و وقتی داغ شد، با ملاقه کوچیک از مایه بردارین و بریزین وسط تابه. خودش آروم پخش میشه و شکل گرد می گیره. وقتی حباب زد و کناره هاش سفت شد، برش گردونین تا سمت دیگه ش هم طلایی شه.
  • یکی دیگه از راحت ترین راه ها استفاده از قالب سیلیکونی یا فلزی وافله که مخصوص فره. فقط کافیه قالب رو قبل از ریختن خمیر وافل با قلم مو یه کم چرب کنین، بعد خمیر رو تا سه چهارم ارتفاع قالب بریزین و داخل فر از پیش گرم شده با دمای حدود 180 درجه بذارین. بسته به ضخامت قالب، بین 12 تا 20 دقیقه زمان می بره تا طلایی و پُف دار بشه. بعد از پخت هم سه چهار دقیقه صبر کنین تا کمی خنک شه و بعد به آرومی از قالب دربیارین تا ظاهرش سالم بمونه.
  • یه روش دیگه هم استفاده از قالب وافل روی گازه؛ این مدل قالب ها دوطرفه ن و دقیقاً کار همون دستگاه رو انجام می دن. خمیر رو داخل قالب داغ و چرب شده بریزین، درشو ببندین و هر طرف رو حدود دو تا سه دقیقه روی حرارت ملایم نگه دارین تا هر دو سمتش طلایی بشه. اگه این قالب ها رو نداشتین، می تونین همون مایه وافل رو مثل پنکیک داخل تابه نچسب بریزین و دو طرفش رو بزنین تا یه نسخه خانگی و کاملاً خوش رنگ درست کنین.

با هر کدوم از این روش ها، طعم و بوی وافل همونیه که باید باشه؛ فقط ظاهرش کمی فرق می کنه.

نکات مهم در طرز تهیه وافل کدو حلوایی خوشمزه و خوشرنگ

  • اگه می خواین رنگ وافل هاتون نارنجی و خوش رنگ بشه، از کدوی تازه و رسیده استفاده کنین، نه پوره فریزری. پوره یخ زده رنگش کدره و چون آب پس میده، بافت خمیر رو شل و سنگین می کنه.
  • اگه میخواین از پوره کدو فریزری استفاده کنین، موقع استفاده بذارین حتما یخش باز شه و آب اضافی شو بگیرین تا خمیر خیلی شل نشه.
  • برای اینکه عطر کدو و دارچین پررنگ تر شه، موقع غلیظ کردن پوره روی حرارت، یه کوچولو کره یا یه قاشق شکر قهوه ای بزنین تا عطرش کاراملی تر بشه.
  • اگه بافت وافل هاتون سفت درمیاد، فقط تا وقتی آرد توی مواد حل شه هم بزنین. زیاد هم زدن خمیر باعث میشه پُفش بخوابه و حالت کش دار پیدا کنه.
  • بعد از پخت، وافل های داغ رو روی هم نذارین چون بخارشون باعث نرم شدن سطحشون میشه. بینشون یه دستمال روغنی یا کاغذ پوستی بذارین تا ترد بمونن.
  • در طرز تهیه وافل کدو حلوایی رژیمی، نصف کره رو می تونین با ماست یونانی یا پوره موز جایگزین کنین. اینطوری چربی کمتر میشه ولی لطافت بافت حفظ می مونه.
  • تابه یا قالب باید خوب گرم ولی نه داغِ سوزان باشه؛ اگه سرد باشه، خمیر پهن میشه و اگر زیادی داغ باشه، زود می سوزه ولی داخلش خام می مونه.
  • وانیل مایع طبیعی بهتر از پودرشه چون بوش طبیعی تره و با بوی دارچین و کدو بهتر جفت میشه. فقط زیاده روی نکنین چون ممکنه تلخ بشه.
  • برای ترد شدن وافل ها، قبل از سرو چند دقیقه بذارین توی توستر یا فر گرم. این کار باعث میشه دوباره خوش بو، تازه و طلایی بشن.
  • برای جذابیت بیشتر مخصوصاً واسه بچه ها، قبل از پخت کمی چیپس شکلاتی یا تکه میوه مثل سیب یا کشمش بریزین توی خمیر؛ ترکیبش با بوی دارچین عالی میشه.

فوت و فن های خوشمزه شدن وافل کدو حلوایی

اگه پوره کدو زیادی آبدار بشه، باید چی کار کرد؟

کافیه چند دقیقه روی حرارت ملایم بذارین تا بخارش بره و پوره غلیظ تر بشه. اگه این کارو نکنین، مایه وافل کدو حلوایی زیادی شل میشه و موقع پخت خوب پُف نمی کنه.

میشه آرد سفید رو با آرد سبوس دار جایگزین کرد؟

بله، نصف آرد سفید رو با آرد سبوس دار عوض کنین. بافتش یه کم سنگین تر میشه ولی مقوی تر و خوش عطرتر درمیاد.

اگه نخوایم تخم مرغ بریزیم توی مایه، چی می تونیم به جاش استفاده کنیم؟

می تونین دو قاشق پوره موز یا سیب بریزین، یا یه قاشق تخم کتان آسیاب شده که با سه قاشق آب قاطی شده. بافت یه کم فرق می کنه ولی نتیجه ش خوب درمیاد.

شیر معمولی رو میشه با شیر گیاهی جایگزین کرد؟

بله، شیر بادام یا نارگیل هم مناسبه. فقط بدونین شیر نارگیل بو و طعم قوی تری داره و ممکنه مزه کدو رو تحت تأثیر بذاره.

چرا سطح وافل کدو حلوایی زود تیره میشه ولی داخلش خام می مونه؟

این اتفاق معمولا وقتی می افته که از گاز برای پهت وافل کدو حلوایی استفاده می کنین و احتمالاً حرارت گاز زیاد بوده. باید شعله رو میانه نگه دارین تا هم مغزپخت بشه، هم رنگش طلایی و یک دست دربیاد.

می تونیم ادویه هایی مثل جوز یا زنجبیل بریزیم توی مایه وافل کدو حلوایی؟

بله.، فقط خیلی کم. نصف قاشق چای خوری جوز یا یه نوک قاشق زنجبیل کافیه، چون بوشون زود قالب میشه.

مایه وافل کدو حلوایی رو میشه از قبل آماده کرد؟

نه، چون بکینگ پودر خاصیتش از بین می ره. ولی می تونین مواد خشک و تر رو جدا آماده کنین و قبل از پخت قاطی شون کنین.

وافل رو میشه فریز کرد؟

بله، بعد از اینکه کامل خنک شدن، بذارین تو کیسه فریزر. وقت استفاده بذارین تو توستر یا فر تا دوباره داغ و ترد بشن.

از کجا بفهمیم وافل کدو حلوایی کاملاً پخته؟

وقتی بوی کدو و دارچین بلند شد و رنگ وافل طلایی و لبه هاش ترد شد. اگه راحت از قالب جدا شد، یعنی کاملاً آماده است.

منبع: افق کوروش
انتشار: 24 آبان 1404 بروزرسانی: 24 آبان 1404 گردآورنده: khaneh-jok-sms.ir شناسه مطلب: 1933

به "طرز تهیه وافل کدو حلوایی ، روش های درست کردن وافل بدون دستگاه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه وافل کدو حلوایی ، روش های درست کردن وافل بدون دستگاه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید