طرز تهیه شیرینی زنبوری؛ انتخابی ایده آل برای عید نوروز
به گزارش جملات زیبا، شیرینی لانه زنبوری، ظاهری شبیه کلوچه و بافتی نرم و لطیف دارد و انتخابی مناسب برای انواع مناسبت ها و دورهمی ها است. در طرز تهیه شیرینی زنبوری ، خمیر شیرینی را از ترکیب تخم مرغ، شکر، اسانس وانیل، روغن مایع و پودر نشاسته تهیه نموده و در نهایت آرد را اضافه کنید. در ادامه، از خمیر گلوله هایی یک مقدار به فرم بیضی درست نموده و روی هر کدام را با فشردن یک توری فلزی، طرح دار کنید. شیرینی ها را داخل فر بپزید و سپس با قرار دادن یک لایه مارمالاد بین هر دو تکه شیرینی و آغشته کردن دور شیرینی ها به ترکیب آب، عسل و پودر نارگیل، کار پخت شیرینی را به اتمام برسانید.

شیرینی زنبوری | |
زمان آماده سازی | حدود 30 دقیقه |
زمان پخت شیرینی | بین 10 تا 15 دقیقه |
میزان سختی | میانه |
طرز تهیه شیرینی زنبوری
لیست شیرینی های اصیل ایرانی آنقدر مفصل است که احتمالا برای انتخاب طرز تهیه شیرینی برای عید نوروز دچار مشکل خواهید شد. با این حال، اگر در پی پخت یک شیرینی کم هزینه برای عید نوروز هستید، شیرینی زنبوری را از قلم نیندازید. نقش توری روی این شیرینی خانگی لذیذ، حالتی شبیه لانه زنبور عسل ایجاد می نماید و به همین علت این شیرینی را به این نام می شناسند. عطر اسانس وانیل و مزه مارمالاد هم لذت چشیدن طعم ملایم این شیرینی را دو چندان می نمایند. حالا اگر دوست دارید بدانید این شیرینی خوش طعم و معطر چطور درست می گردد، با خبرنگاران همراه شوید و مواد اولیه را آماده کنید.
مواد لازم برای تهیه شیرینی زنبوری
مواد اولیه در طرز تهیه شیرینی لانه زنبوری به صورت جدول زیر است. دقت کنید که میزان آرد مورد استفاده، بر حسب تجربه است و برای این میزان مواد اولیه، احتمالا چیزی در حدود 530 گرم آرد کافی خواهد بود.
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
آرد سفید شیرینی پزی | به میزان لازم |
تخم مرغ | 3 عدد |
شکر دانه ریز | 1 پیمانه |
نشاسته ذرت | 1 پیمانه |
روغن مایع | 1 پیمانه |
بیکینگ پودر | 1 قاشق سوپ خوری (10 گرم) |
اسانس وانیل | چند قطره |
عسل | 1 قاشق غذاخوری |
مارمالاد دلخواه | به میزان لازم |
پودر نارگیل | به میزان لازم |
مراحل دستور تهیه شیرینی زنبوری
برای تهیه این شیرینی ساده در خانه، به ترتیب مراحل زیر عمل کنید:
- مرحله اول: برای آغاز کار، تخم مرغ ها را در کاسه ای مناسب شکسته و شکر را به آن اضافه کنید.
- مرحله دوم: در ادامه، اسانس وانیل را به محتویات کاسه افزوده و مواد را با دور میانه همزن هم بزنید تا حالتی یکدست و کرم رنگ پیدا کند.
- مرحله سوم: حالا روغن مایع را طی 3 مرحله به مواد شیرینی افزوده و همزمان با همزن، هم بزنید تا مایه شیرینی یکدست گردد.
- مرحله چهارم: در این مرحله از طرز تهیه شیرینی لونه زنبوری، نشاسته ذرت را داخل کاسه بریزید و پس از اینکه کمی آن را با قاشق مخلوط کردید، همزن را روشن نموده و در حدی که مواد یکدست شوند، هم بزنید.
- مرحله پنجم: فر را روشن نموده و حرارت آن را روی 180 درجه سانتی گراد قرار دهید تا فضای داخل آن کاملا گرم گردد. در صورت استفاده از فر برقی، دمای فر باید 160 درجه سانتی گراد باشد.
- مرحله ششم: حالا آرد شیرینی پزی را الک نموده و آن را به تدریج داخل کاسه بریزید. همزمان با آرد، بیکینگ پودر را هم اضافه کنید.
نکته مهم: میزان آرد مورد استفاده باید به حدی باشد که در نهایت، خمیری نرم و لطیف حاصل گردد که به دست نچسبد.
- مرحله هفتم: پس از اضافه کردن آرد، ابتدا با لیسک و کمی بعد با دست آغاز به مخلوط کردن مواد کنید و آن را خوب ورز دهید تا حالتی یکدست و لطیف پیدا کند.
نکته: اگر خمیر کمی حالت چسبندگی داشت، مسئله ای نیست و نباید آرد بیشتری اضافه کنید. خمیر را داخل یک نایلون قرار دهید تا خشک نگردد.
نکته: طرز تهیه شیرینی لانه زنبوری با بیکینگ پودر مرغوب، پف خوبی ایجاد می نماید، اما باید دقت کنید که پس از اضافه کردن آرد و بیکینگ پودر، حتما همزن را کنار گذاشته و برای شکل دادن به خمیر از دست خود بهره ببرید.
- مرحله هشتم: از خمیر، گلوله های 23 گرمی جدا نموده و آن ها را با دست خود به صورت بیضی فرم دهید. برای هم مقدار بودن گلوله ها می توانید از ترازوی آشپزخانه یاری بگیرید. خمیرهای شیرینی را روی سطح صافی قرار دهید.
- مرحله نهم: در ادامه، یک توری فلزی ساده را به آرد آغشته نموده و بتکانید تا آرد اضافی آن خارج گردد. سپس، این توری را روی خمیر شیرینی فشار دهید تا طرح توری روی خمیر بیفتد.
- مرحله دهم: حالا شیرینی ها را به آرامی از سطح صاف زیرین جدا نموده و داخل سینی فر که قبلا آن را با کاغذ روغنی پوشانده اید، بچینید.
نکته: فاصله شیرینی ها را در نظر بگیرید تا پس از حجیم شدن بر اثر پخت، به هم نچسبند.
- مرحله یازدهم: بعد از حدود 10 تا 15 دقیقه، زیر شیرینی ها کمی طلایی می گردد. در این زمان، سینی فر را خارج نموده و آن را در دمای محیط قرار دهید تا شیرینی ها خنک شوند.
- مرحله دوازدهم: حالا سطح صاف یکی از شیرینی ها را با مارمالاد دلخواه روکش نموده و شیرینی دوم را به آن بچسبانید.
- مرحله سیزدهم: در ادامه، 1 قاشق غذاخوری عسل را با میزانی کمی آب جوش رقیق نموده و این ترکیب را با قلم موی آشپزی دور تا دور شیرینی زنبوری بمالید.
- مرحله چهاردهم: در نهایت، دورتا دور شیرینی ها را در ظرفی حاوی پودر نارگیل بغلطانید تا پودر نارگیل به ترکیب آب و عسل بچسبد.
شیرینی زنبوری را در ظرف دلخواه بچینید و همراه با چای یا نوشیدنی دلخواه از مهمانان خود پذیرایی کنید. نوش جان
فوت و فن های طرز تهیه شیرینی زنبوری
در طرز تهیه شیرینی زنبوری به عنوان شیرینی عید، نکات و موارد زیر را هم در نظر داشته باشید:
- دقت کنید که لازم است نشاسته هم مثل آرد، از قبل الک شده و هوادهی گردد.
- در طرز تهیه خمیر شیرینی لانه زنبوری، پوشاندن خمیر شیرینی و گلوله های 23 گرمی با نایلون لازم است. در غیر این صورت، خمیر شیرینی خشک می گردد و هنگام فرم دادن، ترک می خورد.
- زمان پخت شیرینی را حدودی در نظر بگیرید. طلایی شدن زیر شیرینی ها، معیار مناسبی برای سرانجام دادن به زمان پخت آن ها است.
- برای تهیه شیرینی زنبوری، از پیمانه های استاندارد شیرینی پزی و اسانس های مرغوب بهره ببرید.
- تهیه این شیرینی در مقایسه با طرز تهیه شیرینی بهشتی آسان تر است، اما از آنجا که باید 2 تکه شیرینی کاملا روی هم فیکس شوند، در مقدار های آن ها دقت کنید تا در نهایت، ظاهر شیرینی ها هم مثل طعم آن ها عالی گردد.
اصول نگهداری از شیرینی زنبوری
شیرینی زنبوری را در ظروفی خشک و تمیز و در مکان های خشک و خنک مثل یخچال نگهداری کنید. اگر تعداد شیرینی ها زیاد است و مجبورید آن ها را روی هم بچینید، بین ردیف پایین و بالا از یک لایه کاغذ روغنی بهره ببرید تا شیرینی ها به هم نچسبند و فرم و ظاهر آن ها به هم نخورد.
برترین جایگزین ها در طرز تهیه شیرینی زنبوری
شما می توانید به جای استفاده از مارمالاد در طرز تهیه شیرینی لانه زنبوری، از انواع سس های خانگی مثل سس کاراملی بهره ببرید. بعلاوه در صورت عدم دسترسی به روغن مایع معمولی، روغن سرخ کردنی جایگزین مناسبی است.
شیرینی لانه زنبوری و تجربه یک طعم فوق العاده
در بالا طرز تهیه شیرینی زنبوری را شرح داده و نکات تهیه و نگهداری آن را برایتان گفتیم. لانه زنبوری یک شیرینی ساده در خانه برای عید است که می توانید به راحتی آن را تهیه کنید. با این حال، اگر فرصت شما حتی برای تهیه این شیرینی ساده هم محدود است، نگران نباشید و از خبرنگاران یاری بگیرید.
شما می توانید با سفارش انلاین شیرینی از این سایت، انواع شیرینی های دلخواه خود را به صورت اینترنتی تهیه نموده و به طور قابل توجهی در وقت و انرژی خود صرفه جویی کنید. امیدواریم تجربه خرید از خبرنگاران به مقدار طعم و مزه این شیرینی های تازه و باکیفیت برایتان شیرین و مجذوب کننده باشد.
سوالات متداول
اگر توری فلزی به خمیر شیرینی لانه زنبوری چسبید، چه کنیم؟
در این صورت، توری فلزی را به میزانی آرد آغشته کنید تا مشکل رفع گردد.
آیا روغن مایه در طرز تهیه شیرینی لانه زنبوری جایگزینی دارد؟
بله، در صورت عدم دسترسی به روغن مایع می توانید از روغن سرخ کردنی بهره ببرید.
شرایط نگهداری از شیرینی لانه زنبوری چیست؟
شیرینی ها را در ظرفی درب دار و در مکان های خشک و خنک مثل یخچال نگهداری کنید.
منبع: اسنپ فود