روانشناسی چهره مردان؛ تشخیص میزان هوش مردان از روی چهره
به گزارش جملات زیبا، تحقیقات محققان در کشور چک در خصوص روانشناسی چهره مردان نشان می دهد که می توان به یاری آنالیز ویژگی های چهره مردان و با استفاده از عکس صورت آنها باهوش بودن و یا باهوش نبودن آنان را تخمین زد.
به یاری ویژگی های موجود در چهره مردان می توان ضریب هوشی آنها را پیش بینی کرد.
بسیاری از ما خیلی از اوقات یک کتاب را بر مبنای جلد آن قضاوت کرده ایم یا کیفیت یک وسیله الکترونیکی مانند لپ تاپ، تبلت و یا حتی گوشی های هوشمند را به وسیله ظاهر آنها پیش بینی کرده ایم. این مورد درباره انسان ها نیز صادق است یعنی ما بسیاری از اوقات بدون این که چیزی از کسی بدانیم و یا از گذشته و حال کسی آگاه باشیم، از روی چهره درباره او قضاوت می کنیم و سعی می کنیم ویژگی های شخصیتی او را بر اساس ظاهرش بسنجیم. به عنوان مثال فکر می کنیم افرادی که عینک می زنند ضریب هوشی بیشتری نسبت به کسانی دارند که عینک نمی زنند. با این حال، محققان روانشناسی چهره در کشور چک می گویند که می توان ضریب هوشی مردان را بر اساس چهره شان تشخیص داد. در این تحقیق گفته شده است که مردانی با صورت بلند و چشمانی با فاصله زیاد از یکدیگر ضریب هوشی بالاتری دارند. البته ذکر این نکته ضروری است که این تحقیق فقط بر روی مردان صورت گرفته و در خصوص زنان صادق نیست.
بیشتر بخوانید: 10 ویژگی رایج افراد باهوش
یکی از محققان در گزارش خود می نویسد: توانایی تشخیص صحیح میزان هوش دیگران صندلی خاصی در روابط اجتماعی امروزه ایجاد می نماید و می تواند در نوع خود تحول شگرفی ایجاد نماید. این محققان می گویند چهره ها و ویژگی های ظاهری آنها می توانند به ما یاری نمایند تا ویژگی های شخصیتی، جنسی، سن، سلامت، قومیت، جذابیت، تمایلات سیاسی و نیز ضریب هوشی مردان را شناسایی کنیم. بسیاری از محققان روانشناسی چهره مردان قبل از این تحقیق بر این باور بودند که جذابیت زیاد افراد می تواند نشانه ای از هوش بالاست. با این حال تیم تحقیقاتی جدید به دنبال ویژگی های خاص در چهره افراد بود که می توانستند در تخمین میزان هوش افراد نقش آفرین باشند.
بیشتر بخوانید: با تست ریون بهره هوشی خود را اندازه بگیرید
آزمایش تخمین هوش با توجه به روانشناسی چهره مردان
از 160 نفر (75 مرد و 85 زن) برای آنالیز این که چه نوعی از هوش می تواند به وسیله تصاویر چهره افراد شناسایی گردد خواسته شد تا عکس 80 دانشجوی اهل چک را ارزیابی و آنالیز نمایند. کسانی که عکسشان آنالیز می شد آزمون های هوشی که از ابزار مختلف برای آنالیز انواع هوش بهره می برد را پشت سر گذاشته بودند. عکس ها همگی شامل چهره ثابت و بدون لبخند دانشجویان می شدند و در آن ها هیچ گونه مواد آرایشی و یا جواهرات دیده نمی شد.
ارزیابان زمانی را صرف ارزیابی جذابیت و میزان هوش در عکس ها کردند. از میان ارزیابان 43 زن و 42 مرد تصاویر را بر مبنای هوش و نیز 42 زن و 33 مرد تصاویر را بر مبنای جذابیت قضاوت کردند. این ارزیابی از بین رتبه های یک تا 7 دسته بندی می شد که رتبه 1 بهترین و بالاترین نمره و نمره 7 بدترین نمره ممکن بود. محققان سپس میانگینی از میزان نمره جذابیت و هوشی که هر دانشجو کسب کرد را محاسبه نمودند.
نتایج تحقیق
تحقیقات نشان داد هم مردان و هم زنان توانستند میزان هوش مردان را فقط با نگاه به تصاویرشان صحیح ارزیابی نمایند. در واقع ارزیابان در تشخیص مردان با ضریب هوشی بالا پیروز تر از ارزیابی ضریب هوشی زنان بودند. ارزیابان در هر دو جنس افرادی با صورت باریک و چانه باریک تر و دماغ عظیم را افرادی با ضریب هوشی بالا می پنداشتند در حالیکه افرادی با صورت بیضی شکل و چانه عظیم و نیز دماغ کوچک افرادی با ضریب هوشی کمتر شناخته می شدند.
این تحقیقات در خصوص روانشناسی چهره مردان نشان می دهد دو نوع هوش یعنی هوش سیال و هوش تصویری با میزان هوشی که از چهره مردان دریافت شده است ارتباط دارد. هوش سیال به توانایی حل مسئله به یاری منطق گفته می گردد. همچنین منظور از هوش تصویری، درک تصاویر، الگوها و شکل هاست.
بیشتر بخوانید: تست هوش تصویری - معما و سرگرمی
چرا این تحقیقات تنها درباره مردان صدق می کرد؟
محققان حدس می زنند این تفاوت را عوامل ژنتیکی و ارتباط گسترده آن ها با هورمون های جنسی استروئیدی در دوران بلوغ رقم می زند. همچنین می توان گفت که عموما زنان براساس جذابیتشان سنجیده می شوند تا ضریب هوشیشان و این نیز می تواند عامل مهمی تلقی گردد.
تفاوت میزان ضریب هوشی دریافت شده از مردان و زنان می تواند نتیجه خطای هاله ای نیز باشد. خطای هاله ای بر تمایل به ارزیابی ویژگی های شخصیتی افراد بر مبنای جذابیت آنها دلالت دارد. محققان بر این باورند که هرچه اثر هاله ای بیشتر باشد، دقت در ارزیابی هوش بانوان کمتر می گردد.
آیا شما با نتایج این تحقیق موافقید؟ دیدگاه های خود را با ما در میان بگذارید.
برگرفته از: medicaldaily
گروه روانشناسی خبرنگاران
منبع: setare.com