خوابگاه های دانشجویی قدیمی که چشم به دست خیرین دوخته اند
به گزارش جملات زیبا، سالانه چندین میلیارد تومان صرف ساخت و نوسازی خوابگاه های دانشجویی می گردد؛ اما هنوز 59 خوابگاه از کیفیت خوبی برخوردار نیستند و بیش از 30 سال از زمان ساخت بعضی از آن ها گذشته است.

اگر علاقمند به دریافت بهترین خدمات تحصیل در دبیرستان های انگلیس هستید با ما همراه شوید، با مجری مستقیم ویزای تحصیلی انگلیس، با دریافت مشاوره رایگان از مجربترین تیم مهاجرتی انگلستان، بهترین مسیر را به سوی دانشگاه های انگلیس انتخاب کنید.
به گزارش خبرنگار حوزه صنفی گروه دانشگاه خبرگزاری خبرنگاران، سراهای دانشجویی یا همان خوابگاه ها از جمله مؤلفه های دانشگاه های برتر بین المللی است؛ زیرا دانشجویان در این دانشگاه باید فارغ از مسائل صنفی به آموزش و پژوهش بپردازند؛ چون خبرنگارانن آینده سازان کشور محسوب می شوند. بااین وجود بیشتر خوابگاه های دانشگاه های برتر و مادر دارای خوابگاه های فرسوده هستند.
مسئولان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مدعی هستند که مقوله خوابگاه برای اجرای عدالت آموزشی در کشور یک ضرورت است و هیچ دانشجویی نباید به خاطر مسائل رفاهی و نداشتن سرپناه از تحصیل در دانشگاه های خوب محروم شود. به همین دلیل از سال 95 تا سال 98 مبلغ 209 میلیارد تومان صرف تعمیر و تجهیز خوابگاه ها شده است.
سالانه چندین میلیارد تومان برای حفظ و نگهداری خوابگاه ها موجود می شود. علت کمبود خوابگاه ها به دو عامل ممنوعیت ساخت خوابگاه از طریق دانشگاه ها و کمبود منابع اقتصادی باز می شود که مانع نخست، ممنوعیت ساخت خوابگاه از طریق دانشگاه ها در برنامه ششم لغو شد. دولت، بخش غیردولتی و صندوق رفاه، دانشگاه ها و خیرین در ساخت خوابگاه ها صاحب نقش هستند.
خیرین حامی دانشجویان
اواخر تیر ماه امسال نیز نشست مجازی خیرین آموزش عالی کشور با موضوع طرح ارتقای خوابگاه های دانشجویی برگزار گردید که در این نشست، 30 میلیارد تومان از سوی خیرین دانشگاهی برای تکمیل پروژه های نیمه تمام خوابگاهی و احداث خوابگاه ها تأمین شد که با یاری 30 درصد آورده خیرین، 40 درصد صندوق رفاه و 30 درصد سهم دانشگاه ها در مجموع 100 میلیارد ریال برای تعمیر و تجهیز خوابگاه ها تأمین شد.
به گفته مجتبی صدیقی، رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، 919 خوابگاه در سطح کشور ارتقا یافته است که از این تعداد 59 خوابگاه هنوز در سطح 5 قرار دارند که این تعداد باقی مانده را در امسال با یاری خیرین ارتقا یابند. علاوه بر این در امسال برای 28 دانشگاه مجوز دریافت وام برای ساخت خوابگاه صادر شد.
هر ساله از سوی صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم و سازمان امور دانشجویان وزارت علوم آماری چندین میلیارد ریالی در مورد تعمیر، تجهیز و ساخت منتشر می شود که شانه به شانه این آمارها نیز عکس ها و فیلم هایی از شرایط نابسامان خوابگاه های دانشجویی سراسر کشور در فضای مجازی دست به دست می چرخد و صد البته همراه با اعتراض دانشجویان است. از طرفی شفافیت اقتصادی یکی از مؤلفه های اساسی و مهم برای جذب خیرین است که باید در نظر داشت.
خوابگاه های 30 ساله که خود به دنبال خیرین هستند!
با توجه به قدمت بالای بعضی از خوابگاه های دانشگاه های مادر، دانشجویان در این خوابگاه ها احساس امنیت و آرامش ندارند؛ در حال حاضر بیش از چهار هزار نفر از دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف در هزار اتاق و سوئیت خوابگاهی دانشگاه با قدمت متوسط بیش از 30 سال ساکن هستند.
به گفته محمدرضا آراستی، رئیس مرکز برنامه ریزی راهبردی و توسعه منابع دانشگاه صنعتی شریف، این دانشگاه در نظر دارد تا سال 1403 تمامی خوابگاه های خود را نوسازی و بازسازی کند. با وجود کاهش 1500 درصدی بودجه سرانه دانشگاه از زمان تأسیس تا به امروز، این مهم بدون حمایت نیک اندیشان محقق نمی شود.
به همین دلیل دانشگاه صنعتی شریف پویش نوسازی خوابگاه ها را شروع و راه اندازی نموده است تا با یاری خیرین، فارغ التحصیلان و نیکوکاران بتواند سراهای دانشجویی خود را نوسازی کند.
4084/پ
منبع: خبرگزاری دانشگاه آزاد آنا