تحلیل عراقچی از سفرهای متقابل سران ایران و ژاپن

به گزارش جملات زیبا، معاون وزیر امور خارجه سیاست خارجی ژاپن را توام با درایت و جسارت بیان کرد و گفت: سفرهای متقابل سران ایران و ژاپن نشان دهنده استحکام روابط دو کشور است.

تحلیل عراقچی از سفرهای متقابل سران ایران و ژاپن

برای دریافت خدمات ویزای کانادا با مجربترین کارشناسان کشور همراه باشید.

به گزارش خبرنگاران به نقل از ایرنا، سید عباس عراقچی در نشست توسعه روابط تجاری ایران و ژاپن که در دانشکده مطالعات دنیا دانشگاه تهران برگزار گردید، گفت: این نشست همزمان با سفر قریب الوقوع دکتر روحانی به ژاپن است که روز آدینه که در پاسخ به سفر نخست وزیر ژاپن به تهران انجام می گردد.

وی با بیان این که سفر سران دو کشور، نشاندهنده یک واقعیت بزرگ در روابط دو کشور است و استحکام روابط دو کشور را نشان می دهد، ادامه داد: زمانی که ایران در مقابل سیاست فشار حداکثری آمریکا است و انواع توطئه ها برای منزوی کردن ایران صورت می گیرد، شاهد هستیم که در نودمین سالگرد روابط دو کشور، سران ایران و ژاپن به پایتخت های دو کشور سفر می نمایند. ضمن اینکه رئیس مجلس ایران به ژاپن سفر کرد.

این دیپلمات ارشد کشورمان با اشاره به موانع پیش روی روابط مالی دو کشور گفت: این مسئله قابل انکار هم نیست اما بنیان روابط دو کشور به گونه ای است که فشارها، تحریم ها و مسائل مقطعی را رد نموده و ادامه یابد.

عراقچی با تاکید بر اینکه سیاست خارجی ژاپن که خیلی ها فکر می نمایند محافظه کار است، مبتنی بر جسارت و درایت است، توضیح داد: تاریخ 90 ساله دو کشور شواهد زیادی بر این امر دارد. بسیاری داستان کشتی نیشیمورا را شنیده اند. وقتی در سال 1329 ایران نفت خود را ملی کرد، با فشار همه جانبه انگلیس روبه رو شد که حتی کشورها را به برخورد نظامی تهدید و کوشش می کرد علیه ایران در شورای امنیت قطعنامه فصل هفتم بگیرد. الان هم تاریخ تکرار می گردد.

وی با بیان اینکه کسانی که شعار آزادی کشتیرانی را می دهد، کسانی هستند که در دهه 50 میلادی جلوی نفتکش ها و کشتی ها را در خلیج فارس می گرفتند، گفت: سه سال و نیم صادرات نفت ایران قطع شد، علیه ایران کودتا کردند و 25 سال دیکتاتوری علیه ملت ایران اعمال شد. این خاطرات ملت ایران است. هم اکنون نیز ملت ایران به خاطر مسئله دیگری هزینه می دهد ولی ملت ایران ملت بزرگی است و این خاطرات در تاریخ هفت هزار ساله هضم می گردد.

معاون سیاسی وزارت خارجه با یادآوری خاطره ای از دوران مسئولیت خود در سفارت ایران در ژاپن ابراز داشت: وقتی در ژاپن سفیر بودم برای شرکت در مراسم چای در کیودو دعوت شدم. فردی در آنجا می گفت آمریکایی ها هم زمانی دعوت شده بودند ولی با تبختر رفتار می کردند. من به آنها گفتم که ظرف چای من 300 سال قدمت دارد که از تاریخ کشور شما بیشتر است.

عراقچی اضافه کرد: در زمان تحریم ایران در دهه 50 میلادی، تنها کشتی که جرات کرد از ایران نفت بخرد، کشتی نیشیمورا ژاپنی ها بود. آنها 20 هزار تن نفت از ایران خریدند. وقتی کشتی به ژاپن رسید، انگلیسی ها شکایت کردند ولی دادگاه به نفع این کشتی و شرکت ژاپنی رای داد که به نقطه عطفی در تاریخ روابط ایران تبدیل شد.

وی با بیان اینکه مذاکرات خرید نفت ایران به واسطه یک خبرنگار انجام شد که برای مصاحبه با مصدق از سوی روزنامه یومیوری به تهران آمده بود، اعلام کرد: آن خبرنگار فرد عادی نبود و در سال 1954 وزیر کار ژاپن شد. به هرحال در آن موقع، مذاکراتی صورت گرفت، پیغام هایی رد و بدل شد که در نهایت به توافق میان ایران و ژاپن تبدیل شد و این یک واقعه جدی در روابط دو کشور بوده است.

سفیر اسبق ایران در ژاپن با بیان اینکه در دهه 70، بعد از شوک نفتی 1973، توافق میان ایران و ژاپن صورت گرفت که ژاپن را از بحران نجات داد، یادآور شد: بعد از انقلاب نخستین کشتی که به ایران آمد و نفت خرید، ژاپنی بود که 70 روز بعد از انقلاب 230 هزار تن نفت از ایران خریداری کرد. در دهه 80 که جنگ تانکرها و نفتکش ها در خلیج فارس رخ داد، در آن دوران تنها کشتی هایی که صحیح و سالم می آمدند و می رفتند، کشتی های ژاپنی ها بود.

عراقچی با بیان این که سیاست خارجی ژاپن هوشمندانه است، اضافه کرد: البته آنها ملاحظاتی هم دارند. آنها متحد آمریکا هستند که به ما مربوط نیست اما این اتحاد ملاحظاتی برای آنها دارد ولی سیاست خارجی ژاپن همراه با درایت و جسارتی بوده که آنها را به دومین قدرت مالی دنیا تبدیل نموده است.

وی با تاکید بر اینکه آخرین جسارت و درایت ژاپن، سفر آبه به تهران و دعوت از روحانی برای سفر به توکیو بود، اعلام کرد: در این دوران تحریمی، ژاپن درایت و جسارت خود را به کار انداخت و شاهد سفر آبه به تهران بودیم. 41 سال بود که نخست وزیر ژاپن به ایران سفر ننموده بود. در پسابرجام هم که مقامات بسیاری به ایران آمده بودند، امکان سفر نخست وزیر ژاپن به ایران فراهم نشد ولی این سفر در این ماه ها رخ داد.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه با بیان اینکه وقتی جسارت و درایت ژاپن با جسارت و درایت ایرانی تلفیق می گردد می تواند برای دو کشور نتایجی موفقی به همراه داشته است، گفت: سفر روحانی به ژاپن بسیار فشرده و یک روزه و در ادامه اهداف دو کشور در راستای منافع ملی دو کشور است. نباید توقع خاصی هم داشت. سفرهای دیپلماتیک یک جریان مستمر است و این گونه نیست که با یک حرکت نتیجه خاصی حاصل گردد. باید صدها دیدار کرد که به نتیجه نزدیک گردد.

به گزارش خبرنگاران، نشست توسعه روابط تجاری ایران و ژاپن 25 و 26 آذر 1398 از ساعت 13 تا 18 در دانشکده مطالعات دنیا دانشگاه تهران برگزار خواهد شد. در ایام نمایشگاهی از کالاها، اسناد و تصاویر مرتبط با روابط تجاری ایران و ژاپن در محل این نشست برگزار می گردد.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 7 بهمن 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: khaneh-jok-sms.ir شناسه مطلب: 93

به "تحلیل عراقچی از سفرهای متقابل سران ایران و ژاپن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تحلیل عراقچی از سفرهای متقابل سران ایران و ژاپن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید