نیشابور بالغ بر 300 روستای دارای سکنه دارد
به گزارش جملات زیبا، خبرنگاران/خراسان رضوی سرپرست فرمانداری نیشابور گفت: در همه کشورها توجه به روستاها از مسائل مهم است، چرا که نقش موثری در فراوری و رونق مالی دارند، همان طور که در نیشابور بالغ بر 300 روستای دارای سکنه وجود دارد.
سعید شیبانی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه اقدامات مطلوبی در زمینه بهبود شرایط روستاها در حال اجرا است، اظهار کرد: نیشابور شهر بزرگی است و امکانات موجود نمی تواند جوابگو باشد، با توجه به اینکه این شهرستان با تعدادی از استان ها از نظر جمعیت، پراکندگی و روستاها برابری می نماید.
وی ادامه داد: با این که خدمات خوبی به انجام می رسد، اما نمی توان گفت همه چیز ایده آل است، چرا که مسئله بزرگی شهر اجازه نمی دهد که با سرعت، امکانات موجود منجر به برطرف گرفتاری ها و مسائل گردد.
شیبانی گفت: در نیشابور ظرفیت های فوق العاده ای به چشم می خورد، پایه اقتصاد نیشابور گردشگری است، چرا که این شهرستان، پارامترهای مورد احتیاج گردشگری پیروز را داراست و بوم گردی از زیرشاخه های آن است که می تواند سنت های روستاها را زنده کند، مردم را به سمت آن راهنمایی و منجر به تقویت اقتصاد روستاها گردد.
سرپرست فرمانداری نیشابور با بیان این که بوم گردی یکی برنامه های اصلی میراث فرهنگی و به طور قطع بر اقتصاد روستاها تاثیرگذار است، توضیح داد: البته در این مساله احتیاجمند زمان هستیم، چرا که متاسفانه ممکن است، بروکراسی و تامین استانداردهای مربوط به آن، باعث خستگی مردم گردد.
شیبانی افزود: یکی از اقداماتی که در اقتصاد مقاومتی به آن توجه شده، کاهش راستاهای اداری، اصلاح قوانین دست و پا گیر و تبیین قوانین کارگشا و پیشرو است تا راستا مربوطه هموار گردد و بتواند تحرکی در فراوری و خروج از رکود ایجاد نماید.
وی مطرح نمود: کارهایی در این زمینه در حال اجرا است تا به وسیله وزارت خانه اختیارات بیشتری به استان تفویض گردد، استان نیز این تفویض را به شهرستان ها داده که به عنوان مثال، در بحث بوم گردی احتیاج به یک سیر سنگین نباشد و امیدواریم این فرایند تسهیل گردد.
سرپرست فرمانداری نیشابور افزود: در این میان به تسهیلات اعتباری نیز احتیاجمند هستیم که آن هم، مراحل پیگیری خود را طی می نماید. همچنین یکی از بخش های اصلی موضوع گردشگری، صندوق کارآفرینی امید است که این موضوعات در کنار هم در حال حرکت هستند اما آن طور که باید موثر و پررنگ ظاهر نشده که می توان انتظار داشت، در نقطه ای به یکدیگر برسند و ظرفیت یکدیگر را تقویت نموده و در نهایت منجر به باز شدن گره ها شوند.
وی در مورد روستاهای خالی از سکنه نیز مطرح نمود: بسیاری از روستاهایی که خالی از سکنه شدند، به دلیل مهاجرت است که در سنوات گذشته اتفاق افتاده، اما کوشش دولت برای روستاهای خیلی کوچک هم بر این اساس بوده که بحث امکانات اولیه ی آن ها تامین گردد.
انتهای پیغام
منبع: خبرگزاری ایسنا