خواص درمانی کنجد با قدمت 4000 سال

به گزارش جملات زیبا، امروزه از روغن کنجد خصوصاً کنجد سیاه در تهیه انواع فراوده های آرایشی و بهداشتی خصوصاً محصولاتی که برای رفع انواع خشکی ها تجویز می شوند استفاده می شود.

خواص درمانی کنجد با قدمت 4000 سال

کنجد از قدیمی ترین چاشنی های شناخته شده ای است که قدمت آن به 1600 سال پیش از میلاد مسیح بر می شود. روغن کنجد به سختی تند می شود.

کنجد در طول سال قابل دسترسی است و بسته به انواع آن در رنگ های مختلف به ویژه سفید، زرد، سیاه و قرمز یافت می شود.

دانه های ریز، پهن و بیضی شکل کنجد، طعم مطبوع و خوشایندی به بیشتر غذا های آسیایی می بخشد و از اجزای اصلی تاهینی (Tahini) و شیرینی خوشمزه خاورمیانه یعنی حلوا (Halva) است. تاهینی، خمیری تهیه شده از دانه های آسیاب شده کنجد است.

کنجد منبع غذایی بسیار با ارزشی است. علاوه بر این که منبع خیلی خوبی از منگنز و مس است. از نظر کلسیم، منیزیم، آهن، فسفر، ویتامین B 1، روی و فیبر های غذایی نیز منبع ارزشمندی به شمار می رود.

خوردن یک قاشق غذاخوری کنجد، موجب تامین 14 درصد از نیاز کلسیم خانم ها شده و اگر آن ها عادت به بلند کردن ناخن هایشان داشته باشند با مصرف کنجد ناخن هایشان محکم تر شده و ترک و شکنندگی بر روی این عضو که جزئی از زیبایی انگشتان است دیده نمی شود.

به علاوه مصرف 2 قاشق غذاخوری آن رساندن 5 میلی گرم روی را به بدن خصوصاً پوست و مو و ناخن ها آسان می کند.

حتما می دانید که کنجد چربی بسیاری دارد، اما این چربی از نوع گیاهی و چند باندی است. این روغن دارای اسید های چرب لازم است که در ساختمان پوست به عنوان یک جز اصلی محسوب می شوند و در صورتی که کمبودی از این مواد مغذی ایجاد نشود، پوست کاملاً یکنواخت و نرم و لطیف به نظر می رسد.

جالب است بدانید که وجود همین چربی هاست که اگر با یک منبع پروتئینی دریافت شود (کنجد به همراه چربی، پروتئین قابل توجهی دارد) به ترمیم مو های آسیب دیده پرداخته و از خشکی بیش از حد این عضو نیز جلوگیری می کند و موجب راحتی افرادی می شود که سال هاست از خشکی مو رنج برده و همیشه از شانه زدن و رنگ کردن مو های خشکشان می هراسند.

امروزه از روغن کنجد خصوصاً کنجد سیاه در تهیه انواع فراوده های آرایشی و بهداشتی خصوصاً محصولاتی که برای رفع انواع خشکی ها تجویز می شوند استفاده می شود. معمولا، در ترکیب انواع کرم ها و ماسک ها و شامپو های ترمیمی از این روغن استفاده شده تا خاصیت درمانی آن ها چند برابر شود.

کاهش کلسترول خون در انسان

حفاظت سلول های کبدی در مقابل آسیب های اکسیداتیو

پیشگیری از فشارخون بالا در تحقیقاتی که بر روی حیوانات آزمایشگاهی اجرا شده است.

افزایش ذخیره ویتامین E در حیوانات

کنجد منبع بسیار خوبی از مس، کلسیم، منیزیم و روی است. تنها یک چهارم لیوان از آن، قابلیت تامین 4/70 درصد مس، 6/31 درصد منیزیم و 1/35 درصد از کلسیم مورد نیاز روزانه را دارد.

روی: حفظ سلامت استخوان ها

به دلیل تاثیر روی در چگالی املاح معدنی استخوان، به مردان سالمند توصیه می شود غذا های غنی از روی را به طور مرتب در برنامه های غذایی خود بگنجانند.

آکنه را کمتر می کند.

از نازک شدن مو ها جلوگیری می کند و مانع ریزش مو ها خصوصا در خانم ها می شود.

در ضمنً به دلیل توام شدن این ماده مغذی با ویتامین E این اثرات صد چندان شده و می توان از خواص ضدچروک و سفیدکنندگی (ضدلک) این ویتامین استفاده کرد.

مس به دلیل حضور در بسیاری از سیستم های آنزیمی ضد التهابی و آنتی اکسیدانی، نقش مهمی در کاهش درد و رفع التهاب در بیماری های آرتریت روماتوئید دارد.

علاوه بر آن در فعالیت نوعی آنزیم موثر است که برای اتصال کلاژن و الاستین مورد نیاز است. کلاژن و الاستین در ساختار، قدرت و قابلیت ارتجاع رگ های خونی، استخوان ها و مفاصل مهم هستند.

همچنان که ذکر شد کنجد منبع خوبی از منیزیم است.

کاهش اسپاسم راه های هوایی در بیماری آسم

کاهش فشار خون بالا (فشار خون بالا از عوامل موثر حمله های قلبی، سکته ها و بیماری های قلبی در افراد دیابتی است.)

پیشگیری از اسپاسم نوعی عروق خونی که در پیدایش حملات میگرن نقش دارند.

ایجاد خواب طبیعی در زنانی که از عوارض یائسگی رنج می برند.

کلسیم: پیشگیری از سرطان روده، پوکی استخوان و میگرن

کلسیم از املاح معدنی مهم موجود در کنجد است. در مطالعاتی که اخیراً اجرا شده است نقش موثر کلسیم در موارد زیر به اثبات رسیده است:

حفاظت از سلول های روده در مقابل مواد شیمیایی سرطان زا

پیشگیری از کاهش توده استخوانی که در یائسگی یا بیماری های خاصی مانند آرتریت روماتوئید مشاهده می شود.

گرچه تصور بر این است که پوکی استخوان اغلب گریبان گیر زنان سالمند می شود، اما حقیقت این است که مردان سالمند نیز در معرض پوکی استخوان قرار دارند.

تقریبا 30 درصد شکستگی های استخوان لگن در مردان اتفاق می افتد و از هر 8 مرد بالای 50 سال یک نفر شکستگی ناشی از پوکی استخوان را تجربه می کند.

در مطالعه ای که بر روی 396 مرد در گسترده سنی 45 تا 99 سال انجام شد، تعیین شد که بین دریافت کم روی و کمبود املاح معدنی در بدن، با بروز پوکی استخوان در ناحیه لگن و ستون فقرات ارتباط واضحی وجود دارد.

فیتواسترول های ترکیباتی هستند که در گیاهان یافت می شوند و ساختمان شیمیایی مشابهی با کلسترول دارند. با دریافت مقدار مناسبی از فیتواسترول ها، مقدار کلسترول خون کاهش می یابد، پاسخ ایمنی تقویت می شود و خطر بروز سرطان های خاص کاهش می یابد.

امروزه به دلیل خواص مهم فیتواسترول ها، اقدام به استخراج آن ها از دانه های سویا، ذرت و گیاهان دیگر می کنند و به عنوان افزودنی در تهیه غذا های فرآوری شده به کار می برند.

در گزارش هایی که در مورد مقدار فیتواسترول گیاهان ارائه شده است، معلوم می شود که کنجد، از غنی ترین مواد غذایی از نظر فیتواسترول هاست. در هر 100 گرم از کنجد 400 تا 413 میلی گرم فیتواسترول وجود دارد.

مقدار فیتواسترول در پسته و دانه های آفتابگردان از 270 تا 289 میلی گرم متغیر است و مقدار آن در تخمه های کدو تنبل عبارت است از 265 میلی گرم در هر 100 گرم.

به منظور برخورداری از ارزش های غذایی نهفته در کنجد، لازم است از این ماده غذایی به عنوان جزئی مهم از چاشنی ها و طعم دهنده ها در برنامه غذایی خود استفاده کنید.

در ضمنً اگر می خواهید مقدار زیادی از کنجد خام را به مدتی بیش از یک سال نگهداری کنید باید آن را در داخل ظرف شیشه ای خشک و درب دار و دور از هر گونه رطوبت و قرار گرفتن در معرض نور خورشید ذخیره نمایید. همیشه به خاطر داشته باشید که در تکرار هر توصیه و عادتی زیاده روی نکنید حتی اگر این توصیه از سوی متخصصین مهم تلقی شود.

منبع: ایسکانیوز

منبع: فرادید
انتشار: 30 مرداد 1401 بروزرسانی: 30 مرداد 1401 گردآورنده: khaneh-jok-sms.ir شناسه مطلب: 1606

به "خواص درمانی کنجد با قدمت 4000 سال" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص درمانی کنجد با قدمت 4000 سال"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید