آنالیز 11 دلیل یکسره شدن جاروبرقی

به گزارش جملات زیبا، جاروبرقی ها یکی از سودمندترین لوازم خانگی برقی در دنیا محسوب می شوند که کار آن ها یاری به تمیز کردن خانه از هرگونه گردوغبار است. البته ممکن است به دلایل گوناگون، بعد از مدتی کلید روشن و خاموش جاروبرقی ها کار نکند. به این ایراد، یکسره شدن می گویند اما دلیل یکسره شدن جاروبرقی چیست؟

آنالیز 11 دلیل یکسره شدن جاروبرقی

یکسره شدن، یعنی زمانی که جارو را به برق می زنیم، بدون فشار دادن دکمه، دستگاه خود به خود روشن می گردد. در این شرایط شما باید علت یکسره شدن جارو برقی را به موقع تشخیص دهید؛ چراکه بی شک با استفاده از یک جاروبرقی مناسب شما می توانید به تمیزی و پاکیزکی هرچه بیشتر منزل خود یاری کنید.

در این مقاله با شایع ترین دلایل یکسره شدن جاروبرقی آشنا می شوید تا در این مواقع کمترین چالش ممکن را تجربه کنید. پس با ما همراه باشید تا به آنالیز تمام نکات و دلایل یکسره شدن جاروبرقی بپردازیم.

نکات کلیدی

  • پیش از این که مشغول عیب یابی جاروبرقی شوید، کلید آن را آنالیز کنید تا از هرز نشدن آن مطمئن شوید.
  • از جمله کارهایی که باید حین عیب یابی دستگاه انجام دهید، می توان به تست جریان برق، تست فیوز و آنالیز کیسه جاروبرقی اشاره نمود.

علت یکسره شدن جارو برقی چیست؟

قبل از هر چیزی ابتدا کلید روشن و خاموش را آنالیز کنید. شاید در این مدت از آن به صورت صحیح استفاده ننموده اید. ممکن است در آخرین بار از راه اندازی وسیله کلید را محکم فشار داده باشید. موقعیت کلید را آنالیز کنید تا در صورت هرزشدن و گیرکردن آن به داخل بدنه، از این مسائل آگاه شوید.

رایگان قیمت بگیرید و سرویس موردنظرتان را در محل دریافت کنید!

  • تعمیر انواع جاروبرقی های برندهای ایرانی و خارجی بوش، سامسونگ، ال جی
  • رفع مسائل سیم جمع کن
  • رفع صدای زیاد جاروبرقی
  • رفع مسائل مکش جاروبرقی
تعمیر جاروبرقی

رایگان قیمت بگیرید و سرویس موردنظرتان را در محل دریافت کنید!

  • تعمیر انواع جاروبرقی های برندهای ایرانی و خارجی بوش، سامسونگ، ال جی
  • رفع مسائل سیم جمع کن
  • رفع صدای زیاد جاروبرقی
  • رفع مسائل مکش جاروبرقی
تعمیر جاروبرقی

1. تست جریان برق

عدم وجود جریان برق می تواند یک علت یکسره شدن جارو برقی شما باشد. آیا جریان برق از جاروبرقی شما عبور می نماید؟ این شاید اولین و واضح ترین سوالی است که باید از خود بپرسید و قبل از آنالیز مسائل دیگر، باید مطمئن شوید که برق از جاروبرقی شما عبور می نماید.

آنالیز کنید که آیا سوئیچ روشن است یا خیر. اگر برق دیوار قطع شده است، آن را دوباره روشن نموده و جاروبرقی را راه اندازی کنید. اگر روشن نشد، سوکت دیگری را وصل کنید تا متوجه شوید که مشکل از جاروبرقی است یا اتصال برق. ممکن است بریکر از کار افتاده باشد و باید بازنشانی گردد.

بعلاوه باید آنالیز کنید که دوشاخه برق در پریز باشد. دوشاخه را تا خاتمه وارد کنید تا اطمینان حاصل کنید که جاروبرقی شما به طور کامل وصل شده است.

2. اتصالی کردن کابل؛ علت یکسره شدن جاروبرقی

اتصالی کردن کابل مورد دیگری است که باید آن را به عنوان علت یکسره شدن جارو برقی آنالیز کنید. اگر جاروبرقی شما کدگذاری شده است، آنالیز و ارزیابی اتصال ورودی بسیار مهم است. ابتدا آنالیز کنید که آیا برق در سوکت وجود دارد یا خیر. در مرحله بعدی باید به آنالیز وجود برق از دوشاخه به جاروبرقی بپردازید.

سپس هر بخش از سیم را آنالیز کنید تا مطمئن شوید که آسیبی ندیده است. قبل از این کار سیم را از دیوار جدا کنید. اگر حیوانات خانگی دارید، ممکن است آن ها کابل را جویده باشند. در اینصورت اتصالات آسیب دیده در دو سر کابل را آنالیز کنید.

در این شرایط کلید سوئیچ جاروبرقی نیز باید آنالیز گردد. گاهی اوقات علت یکسره شدن جارو برقی از کلید روشن خاموش آن است. ممکن است کلید جاروبرقی به طور کامل به داخل فشار داده نشده باشد. اگر این طور است، مطمئن شوید که آن را به طور کامل فشار داده اید.

3. پر بودن کیسه

پر بودن کیسه نیز می تواند یک علت یکسره شدن جارو برقی باشد. علت کار نکردن کلید On/Off جاروبرقی در بسیاری از مواقع پر بودن کیسه آن است. علاوه بر این حتی اگر کیسه پر نیست، ضروری است قبل از راه اندازی مجدد جاروبرقی، آن را خالی یا تعویض کنید.

4. انسداد در جریان هوا

یک علت یکسره شدن جارو برقی می تواند انسداد در جریان هوا باشد. توجه داشته باشید که در صورت وجود انسداد در جریان هوا، قابلیت مکش تجهیزات ممکن است کار نکند. این امر موجب جلوگیری از فشار دادن موتور و ایجاد آسیب داخلی می گردد.

توجه داشته باشید که قبل از تعویض فیلتر جاروبرقی باید آن را تمیز کنید. به این منظور فیلتر را به آرامی به سطل زباله بزنید. با این کار هرگونه کثیفی یا ذرات میکروسکوپی که ممکن است داخل آن گیر نموده باشد، آزاد می گردد.

سپس با استفاده از انگشت خود یا یک جسم غیر تیز دیگر، کثیفی ها را با احتیاط از لایه های فیلتر پاک کنید. علاوه بر این سر مکش، فیلترها و هر لوله ای که وجود دارد را آنالیز کنید.

5. گرم شدن بیش از حد جاروبرقی

یک علت یکسره شدن جارو برقی می تواند گرم شدن بیش از حد آن باشد. این احتمال وجود دارد که گرم شدن بیش از حد منجر به کار نکردن کلید قطع و وصل جاروبرقی گردد.

برای رفع آن، 15 دقیقه صبر کنید و سپس جاروبرقی را دوباره راه اندازی کنید. البته اگر مدتی است که از جاروبرقی استفاده ننموده اید، این موضوع نمی تواند یک علت یکسره شدن جارو برقی در نظر گرفته گردد.

6. آنالیز رول برس جاروبرقی

رول برس نیز می تواند در یکسره شدن جارو برقی دخیل باشد. اگر غلتک برس گره خورده و از چرخیدن امتناع می نماید، ممکن است جاروبرقی به درستی کار نکند.

در صورتی که برق وارد موتور می گردد اما جاروبرقی هنوز کار نمی نماید، آن را خاموش کنید. سپس سر برس را تمیز یا باز کنید. پس از آن، جاروبرقی را مجددا راه اندازی نموده و آنالیز کنید که آیا مشکل حل شده است یا خیر.

برای تعمیر و عیب یابی انواع جاروبرقی از برترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

محاسبه قیمت برای شما

7. فیلتر جاروبرقی

جاروبرقی های بدون کیسه دارای فیلترهایی هستند که باید مرتباً تمیز یا تعویض شوند. اطمینان حاصل کنید که دستورالعمل های تمیز کردن جاروبرقی بدون کیسه را به خوبی دنبال نموده اید. قبل جای گذاری فیلتر باید آن را کاملا خشک کنید. توجه داشته باشید که بیشتر مدل های جاروبرقی، به ویژه مدل های تازهتر، با فیلترهایی طراحی شده اند که به جمع آوری ذرات یاری می نمایند.

در واقع، اهمیت تمیز نگه داشتن فیلتر را نمی توان نادیده گرفت. این امر به ویژه در صورتی صادق است که جاروبرقی با فیلتر HEPA کار کند. چنین فیلترهایی به منظور افزایش کیفیت هوای داخل منزل شما طراحی شده اند؛ بنابراین تمیز نگه داشتن فیلتر جاروبرقی برای یاری به بهبود کیفیت هوا در اتاق بسیار مهم است.

8. موتور جاروبرقی

لازم نیست به شما بگوییم که یک موتور برای هر دستگاهی چقدر حیاتی است. اگر موتور به درستی کار نکند، منجر به کار نکردن کلید قطع و وصل جاروبرقی می گردد. موتور ممکن است به دلایل مختلفی خراب گردد.

استفاده بیش از حد از جاروبرقی ممکن است باعث از بین رفتن موتور دستگاه شما گردد. تنها راه چاره موتور سوخته جاروبرقی، تعویض آن با موتور تازه است. ممکن است بخش های دیگری باعث از کار افتادن موتور شوند و با تعویض موتور مشکل رفع نگردد.

پس نباید فراموش کنید که سایر قطعات را در حین تعویض آنالیز کنید.

9. سیستم الکتریکی جاروبرقی

ممکن است علت یکسره شدن جارو برقی وجود مشکل در سیستم الکتریکی آن باشد. در رفع این مشکل شما به یک مولتی متر و اندکی دانش الکتریکی احتیاج دارید. یکی از مزایای انجام تعمیرات برقی در منزل این است که می توانید در پرداخت هزینه بابت عیب یابی جاروبرقی صرفه جویی کنید.

برای انجام تعمیرات برقی باید جاروبرقی خود را باز نموده و سپس مدارهای آن را آنالیز کنید. با مدارهای نزدیک به دوشاخه آغاز کنید. از آنجا به سمت موتور حرکت نموده و اگر مدار معیوب را تشخیص دادید، می توانید آن را خودتان تعویض کنید. بعلاوه می توانید این کار را به یک تکنسین حرفه ای بسپارید. کارشناسان کاربلد خبرنگاران به منظور تعمیر تخصصی انواع جاروبرقی در کنار شما خواهند بود.

10. فیوز جاروبرقی

یک علت یکسره شدن جارو برقی، می تواند فیوز آن باشد. شما با یک بازرسی بصری می توانید از سالم بودن فیوز جاروبرقی اطمینان حاصل کنید. در این شرایط از مولتی متر برای مشخص اتصال فیوز بهره ببرید.

اگر مشکل از فیوز باشد، جای نگرانی نیست! زیرا این قطعه نسبتا مقرون به صرفه است. در صورت داشتن تخصص لازم موتور را آنالیز نموده و قطعات شکسته را تعویض کنید. اگر مشکل از موتور باشد، خرید یک جاروبرقی تازه آسان تر و کم هزینه تر از تعمیر برد آن است.

11. آنالیز دفترچه راهنما

آیا دستورالعمل های دفترچه راهنمای جاروبرقی را به درستی دنبال می کنید؟ در بعضی از جاروبرقی های مدرن یک خاموش شدن ایمنی وجود دارد که در صورت داغ شدن بیش از حد موتور، دستگاه را غیرفعال می نماید.

نکات تعمیر و نگهداری جاروبرقی

نگهداری از جاروبرقی به میزان تمیز کردن خانه مهم است. در غیر این صورت، شما مجبور خواهید بود در کمترین زمان پولتان را برای یک جاروی تازه صرف کنید. در اینجا چند نکته وجود دارد که به شما یاری می نمایند تا خروجی بیشتری از جاروبرقی خود داشته باشید:

  1. منتظر پر شدن کیسه نباشید. در عوض، هنگامی که کیسه تقریباً پر از زباله شد، کیسه را پاک نموده یا آن را تعویض کنید.
  2. برای تمیز کردن جاروبرقی روال معمولی داشته باشید. نباید فراموش کنید که دستگاه به کمی توجه احتیاج دارد. فیلترها را تمیز کنید؛ زیرا آن ها بخش بسیار مهمی از دستگاه هستند.

    به همین علت است که نمی توانید اجازه دهید مسدود شوند. برس ها را نیز تمیز کنید؛ زیرا این قسمت از دستگاه تضمین نماینده عملکرد مطلوب آن است.

  3. وقتی جاروبرقی روشن است، آن را بدون مراقبت رها نکنید و هنگامی که از دستگاه استفاده نمی کنید آن را از برق بکشید.
  4. به هیچ وجه از جاروبرقی خود برای تمیز کردن سطوح مرطوب استفاده نکنید.
  5. پس از انجام کارهای نظافتی، جاروبرقی را ایمن و در یک محل خشک و خنک نگهداری کنید.
  6. از جارو کردن وسایلی مانند: پیچ، سکه، فلزات،اشیای لبه تیز خودداری کنید.
  7. از استفاده طولانی مدت از جاروبرقی پرهیز کنید.

بیشتر بخوانید: علت پریدن فیوز هنگام روشن کردن جاروبرقی چیست؟

در خاتمه

با در نظر گرفتن نکاتی که در این مقاله به آنالیز آن ها پرداختیم، شما علت یکسره شدن جارو برقی را به خوبی درک می کنید. اگر بیش از 8 سال از عمر جاروبرقی شما گذشته است و مدام خراب می گردد. باید جاروبرقی تازهی خریداری کنید تا متحمل هزینه های تعمیر مکرر نشوید.

بعلاوه اگر تخصص کافی برای رفع چنین مسائلی را ندارید، میتوانید تعمیر جاروبرقی و رفع مشکل یکسره شدن جاروبرقی را با اطمینان خاطر به کارشناسان خبره خبرنگاران بسپارید.

منبع: آچاره
انتشار: 31 شهریور 1401 بروزرسانی: 31 شهریور 1401 گردآورنده: khaneh-jok-sms.ir شناسه مطلب: 1624

به "آنالیز 11 دلیل یکسره شدن جاروبرقی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آنالیز 11 دلیل یکسره شدن جاروبرقی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید